16/8/2017

4 gode råd så du føler dig hjemme i din nye bolig

Skrevet af:
Thit Lund

Hvis I følger med på Instagram, så I nok, hvad der skete i onsdags: Vi havde nemlig besøg af en ejendomsmægler, som skulle vurdere vores lejlighed. Den skal nemlig sælges - eller den og lejligheden ovenpå bliver sat til salg, og så må vi se, hvilken en der bliver solgt.

Så i onsdags var der fuldstændig rent og pænt (dog liidt for sterilt, hvis I spørger mig). Og lige inden ejendomsmægleren bankede på døren, var der en sød læser, der skrev og spurgte, om jeg ikke ville vise lidt glimt af vores lejlighed. Så skægt, skørt og tilfældigt - og derfor skyndte jeg mig at gribe kameraet og skyde lidt billeder af vores lille hybel. Så det får I. Faktisk har vi boet her i præcis tre år nu her, og jeg elsker vores hjem. Selvom jeg drømmer om både køkken-al-rum, direkte adgang til have osv. osv, synes jeg, vi har indrettet os så fint. Her er præcis, hvad vi skal bruge, og vi elsker at være her.

Udover at spørge om jeg ville dele billeder af vores hjem, spurgte læseren også, om jeg ikke ville dele mine bedste tips til, hvordan man kommer på plads og føler sig hjemme i sin nye lejlighed. Og det vil jeg! Jeg tænker, I helt sikkert er mange derude, der snart skal flytte hjemmefra, flytte fra et sted til et andet eller måske sammen med jeres kæreste?

Så her får I mine 4 tips til, hvordan man bedst muligt falder på plads i sit nye hjem.

#1. Tålmodighed er din bedste ven

Det tager lang tid at skabe sig et hjem, og selvom man egentlig allerhelst bare vil have indrettet lejligheden lige med det samme, er det en god ide at vente med at købe en masse nye ting. Flyt i stedet ind og se, hvordan du bruger lejligheden, hvor du godt kan lide at være - og indret så derefter.

#2. Find din stil

Pinterest er uomgængelig, hvis du skal flytte. Surf rundt og gem alle de boligbilleder, du godt kan lide. Så finder du ret hurtigt ud af, hvad du synes er pænt, og hvordan du gerne vil indrette dig. Læg mærke til, om der er nogle materialer, farver eller mønstre der går igen. Så er det nemmere at undgå fejlkøb. I kan se mit bolig-board her.

#3. Find de ting, du kan li'

Nogle gange kan der gå lidt for meget Instagram, Pinterest og Bolig Magasinet i den, og så er min erfaring, at man ikke kommer til at føle sig hjemme. Find nogle ting, der gør dig glad. Helt ned i maven. Og lad dem følge dig. Også selvom de ikke er helt vildt kønne (og ikke ser godt ud på de sociale medier). Det er det, der gør dit hjem til dit og får dig til at føle dig hjemme - selvom du rykker hovedløst rundt. Jeg har mine to lykkedyr, som I kan se længere oppe.

#4. Opbevaring er livsnødvendigt

Vores bedste venner i vores lejlighed er vores store garderobeskab i soveværelset, skabet i vores bryggers og ikke mindst vores bed-rollers. Tilsammen gør de nemlig, at vi kan gemme alle vores grimme (og alligevel) livsnødvendige ting væk og kun have det fremme, som vi har lyst til at bruge og se på. Så køb det største garderobeskab, du kan finde! Du bliver SÅ glad for det.

Jeg håber, I kan bruge mine tips. Hvad gør I for at føle jer hjemme et nyt sted? Hvis I har spørgsmål til noget på billederne, må I endelig skrive.

Thit Lund

Jeg hedder Thit og er aarhusianer med kæmpe A. Jeg har altid boet i Aarhus og kender den som min egen baglomme. Alligevel er jeg på en evig jagt efter byens små perler, som jeg med glæde deler og dokumenterer på min blog thitlund.dk

Jeg har min daglige gang i ø-gaderne og kan ikke forestille mig, at jeg skal bo andre steder end her i byens smørhul. Aarhus vokser nemlig på mig, og selvom jeg har boet her i 23 år, bliver byen ved med at imponere og inspirere.

Når jeg ikke snuser rundt med mit kamera eller går tur med min bomuldshund Albert, læser jeg kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.