13/7/2018

5 GRATIS SOMMERAKTIVITETER I KØBENHAVN

Skrevet af:
Amalie Carlé Fischer

Jeg kan tydeligt huske en sætning, min far sagde til mig, da jeg var lille: "Man behøver ikke altid at bruge penge for at hygge sig". Da jeg var lille, forstod jeg det ikke, for det kostede jo både penge at gå i Tivoli og i biografen, hvilket var mine to absolutte yndlings begivenheder da jeg var barn, haha. Men den dag i dag forstår jeg præcis, hvad han mente. 

Det er selskabet og omgivelserne der gør, at man hygger sig og er tilpas - og hvem behøver at rejse væk, nu hvor vejret er sådan her? Jeg skal på en lille mini ferie med min familie i næste uge. Vi skal først til Fyn og derefter Århus. Det bliver så dejligt at komme rundt i det danske land. Men først skal jeg fortælle jer, om mine yndlings spots i København som er helt gratis. 

Det er altid godt at spare penge - især her i sommermånederne. Du bruger hurtigt lidt for mange penge på at spise ude, et eller flere glas vin og hvis du er på ferie i enten storby eller charter. Derfor har jeg samlet et par insider tips og tricks til jer.

Inderhavnsbroen

Inderhavnsbroen er mit nye yndlingssted i byen. Jeg har været dernede de sidste mange uger hver morgen, og jeg elsker det. Jeg cykler eller løber ofte derned, og bader, hvilket starter dagen virkelig perfekt. Der er super god stemning dernede. Især i weekenden hvor man skal være hurtig ude, for at finde et spot til at få tan og bade. Der er en Føtex Food, hvor du kan forsyne dig med snacks og vand, eller du kan pakke snacks hjemmefra og tage med. På den måde bliver det ikke en dyr fornøjelse. Tag derned med din kæreste, veninder eller hiv din familie med - det er så skønt i det her sommervejr! Obs! der er gratis liggestole, som du kan smide dig i under dit ophold ved vandet.

Inderhavsbroen, 1401 København - for enden af Nyhavn

Botanisk Have

Botanisk Have er en oase midt i byen. Der er så smukt og idyllisk. Der er grønt, lyst og virkelig skønt at sætte sig med et par veninder og hænge ud. Det koster mellem 40-60 kr. at besøge Palmehuset, som er et stort smukt drivhus midt i haven. Haven har en udendørs café, som har åbent over hele sommeren. Du kan også selv tage forfriskninger med og slå dig ned på et tæppe. Derudover er der den smukkeste butik, der sælger planter, bøger, plakater og mange andre ting.

Gothersgade 12, 1165 København K

Absalon

Et af de hyggeligste steder i København. De holder Bingo torsdag aften, hvilket i sig selv gør stedet genialt. Det har eksisteret siden 2015, og jeg stiftede først bekendtskab med det sidste sommer. Det ligger på Vesterbro og er et folkehus, hvor der er plads til alle og enhver. Absalon beskriver sig selv som en forlængelse af din egen lejlighed - fyldt med liv, venner, hygge og spil. Boy-band bingo er min absolutte favorit! Men hvis du har små søskende, er der også aktiviteter for dem i løbet af sommeren.

Sønder Blvd. 73, 1720 København V

Reffen 

Papirøen lukkede sidste år - men det var ikke endeligt for stedets madboder. Københavns nye madmarked er nemlig Reffen. Her kan du opleve mad fra alle verdenshjørner og hænge ud med dem du holder af. Det er et sted for kreative sjæle, og du kan finde en masse skæve og sjove ting derude. Der er et skateboardværksted, et glaspusteri, et cykelværksted og meget mere. Det er et forum for skæve tanker og kun din fantasi sætter grænserne. Jeg har været derude med mine veninder et par gange og der er simpelthen så god stemning. Er du til en dukkert i havet kan du kvit og frit prøve baren ’Baby Baby’s vandrutsjebane i bølgen blå. 

Refshalevej 167, 1432 København K

Den perfekte cykeltur 

Jeg elsker at cykle her om sommeren, særligt fordi jeg har købt en splinterny cykel. Der findes intet bedre, end at fylde din cyklekurv op med jordbær, ærter, en flaske kold hvidvin, lidt danskvand og en let frokost. Så er det bare med at finde det perfekte picnic-spot. Du kan cykle til H.C. Ørsted Parken, Kongens Have, ved vandet ude ved Islands Brygge eller Ofelia Plads. Der kan du sidde med benene udover kanten og nyde havudsigten. Det er nok min favorit. Det er det perfekte datested eller blot til et hyggeligt eftermiddag med en af dine gode veninder.

Jeg håber I kunne bruge mine tips til noget.

Amalie Carlé Fischer

Jeg hedder Amalie, er 23 år gammel og bosat i indre København. 

Jeg elsker alt, hvad byen har at tilbyde, derfor glæder jeg mig til at dele mine yndlingsspots med jer! 

Der er så mange gemte skatte og fantatiske oplevelser i vores hovedstad - så det er bare med at gribe muligheden. 

Vi har en storby der emmer af liv, med fantastisk kultur og fyldt med fantasi - alt fra litteratur til musik. 

Jeg glæder mig til at tage jer med på tur i mit København!