15/5/2017

5 Læsesale som du skal kende i København

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Eksamensopgaveskriveriet og -læsningen har så småt sat gang i det ganske land.

Dine egne fire vægge begynder fra den ene dag til den anden at modarbejde dig og din pensumliste! De får nemlig pludselig det "bedste" frem i dig i form af overspringshandlinger a la rengøring, skuffeoprydning og impulsiv tapetsering og uovervejet maling af samtlige døre. Når det sker er det et tegn på, at det kan være en yderst fremragende ide, at rykke eksamenslæsningen væk fra hjemmet i en stund. 

Overalt i København er der gode muligheder for at lægge hovedet i pensum-blød og genfinde den produktivitet som gerne skal sikre dig en veloverstået eksamen.

De fleste uddannelsessteder har deres egen lokale læsesal, men det betyder altså ikke, at du kun må læse der. Så hermed en miniguide til nogen af de steder jeg yndede at benytte, da bøgerne begyndte at få mig til at gå rengøringsvanvid. Måske du finder en favorit blandt mine, der både rummer traditionelle læsesale samt caféer?

Den Sorte Diamant 

Min egen favorit er Den Sorte Diamant. Her kan du både mødes med læsegruppen eller du kan sidde i stilhed, for dig selv. Man kan både sidde i topmoderne omgivelser med udsigt over havnen eller man kan sidde i Hogwarts-lignende omgivelser i Læsesal Nord, med belysning fra grønne læselamper i mørke klassiske møbler. Man føler sig meget "klog" når man sidder her, hvor stilhed er et must - så gem guleroden til frokostpausen.

Mad og drikke nydes i den smukke Oktogonen, hvor der også er tilgang til forfriskninger samt flere studiepladser. Eller man kan gå i den hyggelige gamle have eller blive blæst igennem i liggestolene ud mod havnen.

Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket i Krystalgade har mange små hyggelige læselommer, hvor man kan være heldig at få en plads med udsigt over Københavns tage. Er pladserne få, kan man være heldig på Universitetsbiblioteket i Fiolstræde eller på Paludan Bog&Café, hvor støjniveauet selvfølgelig er en del højere, end på de konventionelle læsesale.

Glyptotekets Bibliotek

Denne lille perle har jeg faktisk aldrig besøgt, men den er så sandelig et formodent besøg værdigt. Glyptotekets bibliotek er offentligt, men henvender sig især til studerende og forskere inden for fagene egyptologi, klassisk arkæologi og kunsthistorie

KUB NORD

På Nørrebro finder du KUB Nord, som også har både gruppesal og stillesal. KUB Nord har to store lokaler. Det ene til grupper. Det andet til når du er alene. Der er også et bibliotek på KUB Nord, hvor der ligeledes kan læses.

Design Museum Danmark

Dette fine lille museum i Bredgade huser udover en smule møbelsamling også en hyggelige lille café, samt en lille design forretning, hvorfra man kan få adgang til det fineste bibliotek med læsepladser. Bibiliotekets samling henvender sig til alle med interesses for design og håndværk.

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"