22/11/2018

5 TING DU SKAL OPLEVE I AARHUS

Skrevet af:
Julie Von Lyck

                                                                            Marselisborg Slotspark

Noget af det yndigste i Aarhus er Marselisborg Slotspark., der ligger lige ved siden af Mindeparken og er tilgængelig for offentligheden, når kongefamilien ikke befinder sig på slottet. I den store park er der er masser af kunst, historie, en rosenhave, der er skitseret af dronningen, samt mere end 20 skulpturer, der lavet til og af kongehuset - blandt andet gaven til Prins Henrik; "Elskende Par”. Jeg kender slottet som 'Dronningens sommerhus', men hun befinder sig også på slottet i julen og til andre højtider, hvor der er kongelige gardere på. Overalt på bygningen ses symboler fra havet i udsmykningen: Der er måger i udskæringerne ved vinduerne, muslingeskaller udskåret i hoveddøren og resten får I selv øje på, når I går en tur derop. Slottet ligger kun 10 minutter på cykel fra centrum og det er altid gratis at besøge parken.

                                                                                            Møllestien

Møllestien er efter min mening en af de smukkeste og mest charmernede gader i Aarhus. Gaden stammer helt tilbage fra 1300 tallet og husene er fra 1700 og 1800 tallet. Gadens farverige og lave huse, der stadig er beboelige i modsætningen til husene i 'Den Gamle By' gør gaden virkelig unik og autentisk.. På trods af, at gaden ligger i hjertet af Aarhus midt i mellem Aros og Åen, så er gaden utrolig rolig og aldrig overfyldt med mennesker. På en varm sommerdag kan du dog godt møde en stor flok turister, men det forstår man godt :)

                                                                      Væksthusene i Botanisk Have

Der er ingen grund til at tage helt til Randers Regnskov, når du kan besøge en oase af Regnskov og natur i hjertet af Aarhus. I Botanisk Have ligger nemlig flere kupler indeholdende natur fra hele verden bestående af fire forskellige klimazoner; Middelhavshuset, Ørkenhuset, Bjergskovhuset og Tropehuset.. Det er det perfekte sted at gå hen på en regnvejrsdag for at nyde og lære noget om vores natur, og drikke en kop kaffe i den lokale cafe. Til forskel for Randers Regnskov, så er indgangen i Væksthusene altid gratis.

                                                                              Ingerslevs marked

Jeg har gået i skole lige overfor Ingerlev Plads, og har derfor kendt markedet, der finder sted hver onsdag og lørdag stort set hele mit liv. Det er først efter jeg er blevet ældre, at jeg er begyndt komme der om lørdagen for at købe friske blomster eller frugt til ingen penge og nuppe en god to-go kaffe fra Go' Kaffe, der ligger permanent på pladsen. Jeg synes markedet er så hyggeligt både om onsdagen, lørdagen og de udvalgte søndage der er genbrugsmarked i efteråret, sommeren og foråret. Markedet er også så populært, når der er baggagerumsmarked, at man skal bestille en stand mange måneder i forvejen, hvis man vil sikre sig en plads.

                                                                            Moesgaard Museum

Lidt udenfor Aarhus ligger Moesgaard Museum, der i 2018 vandt Travelers Awards 1. plads over museer i Danmark . På museet kommer man som gæst helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem spændende historier og scenografier. Moesgaard gemmer blandt andet på en kendt mand fra fortiden; Gravballe Manden, som er en obligatorisk del af ens historieundervisning, hvis man kommer fra Aarhus. Ligegyldig hvor gammel jeg bliver, så synes jeg, at hans historie og skæbne er interessant. Størstedelen af de arkæologiske samlinger er danske, men der findes også udstillinger fra andre lande og kulturer.

Frem til april kører udstillingen "På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader", der har fået topkarakterer af diverse aviser og anmeldere. Det siges ifølge genetiske analyser, at ca 8 pct. af mændene i et stort område af Asien (omkring 16 millioner, dvs omkring 0,5 pct. af verdens mænd) er direkte efterkommere efter Djengis Khan. Lige fra første step i udstillingen bliver du taget med på stepperne med den Siberiske jernbane, der er gangen ind til udstillingen. Ovenstående billede til i midten er fra udstillingen og jeg kan virkelig anbefale at tage ud at se den flotte og gennemførte udstilling. Studerende sparer desuden 25 % hele året rundt i entre.

Julie Von Lyck

Jeg hedder Julie og er født og opvokset i Aarhus c. Jeg har haft min blog i 5 år og det den primært bærer præg af er min interesse for mode, kunst, kultur, rejser og oplevelser. Jeg elsker at gå ud og at være social - også online, så jeg kan dele ud af mine oplevelser.

Jeg har en bachelor i spansk og virksomhedskommunikation og Cand. Ling merc i Corporate Communication fra Aarhus Universitet.

Efter universitetet flyttede jeg til København og boede der i et år. Jeg savnede min by så meget, at jeg nu er flyttet tilbage og bor nu 75 % af tiden i Aarhus og 25 % af tiden i København.

Aarhus er efter min mening den dejligste by at bo i. Den er lige til. Hverken for stor eller for lille, og så blomstrer den hele tiden. Jeg er stolt af at være fra Aarhus - der er noget positivt, ærligt og charmerende over Aarhus og aarhusianere ;-)

Jeg ved præcis, hvordan det er at være ny i byen, så jeg skal nok tage jer tilflyttere i Aarhus i hånden og give jer mine bedste tips til eventyr i Aarhus.