23/5/2018

Aarhus guide: 5 cool steder, hvor man kan nyde sommervejret

Skrevet af:
Linnéa Funk

Vinterfrakken er endelig lagt på loftet, og man kan da ik ke andet end at blive lidt glad (og forbrændt) i låget af de sidste par ugers solstråler. Jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget bedre, end at udforske byen i godt vejr, så derfor har jeg samlet en liste over mine yndlingssteder i Aarhus, hvor man for alvor kan nyde en lun sommer dag.

Salling ROOFTOP

Med 360 graders udsigt over byens tage, er Salling ROOFTOP bestemt et besøg værd. Hvis man er lidt modig, kan man gå en tur ud på gangbroen med gulv af glas, der hænger over Strøget. Hvis man i stedet er sulten eller tørstig, er der mulighed for at købe mad og drikke til gode priser. Ellers er man velkommen til bare at sidde og slikke en solstråle under åben himmel til lyden af livemusik.

Der er gratis adgang i Sallings åbningstid.

Salling ROOFTOP

Søndergade 27

8000 Aarhus C

Den gamle lystbådehavn

I hjertet af den nye bydel, Aarhus Ø, ligger den gamle lystbådehavn, som huser mange muligheder for sommerhygge. Om du er til friske fiskedeller fra en af de lokale fiskehandlerne, hjemmebrygget øl på Hantwerk, vinsmagning på VinDanmark, eller måske gerne vil ud og surfe på en bølge i bugten, er det her, du finder det. Området er i konstant udvikling, så hver gang man kigger forbi, sker der nye spændende ting.

Psst.. der er også hyggeligt ved Marselisborg Lystbådehavn, hvis man er på jagt efter en god is.

Aarhus Lystbådehavn

Fiskerivej 8

8000 Aarhus C

Ballehage strand

Hvis man har boet i Aarhus i noget tid, kender man sikkert til stranden Den Permanente i Risskov, og så kender man også til de evige parkeringsproblemer og den begrænsede plads i det indelukkede areal. I stedet vil jeg anbefale Ballehage Strand tæt ved Marselisborg skoven, hvis man vil arbejde lidt på ens kulør eller tage en dukkert. Der er både omklædningsrum og en ny badebro. Ballehage ligger desuden kun et stenkast fra Dyrehaven, hvor det er oplagt at lave en picnic, og så er turen derud ret smuk.

Det tager 15 - 20 minutter at cykle fra midtbyen, og der kører by bus ser i sommerperioden.

Ballehage Strand

8270 Højbjerg

Botanisk Have

Man kan næsten ikke snakke om sommersol uden at tænke på Botanisk Have. Haven i indre by byder på et stort natur areal, hvor folk ofte griller, spiller bold og hører musik. I løbet af sommeren afholdes der diverse arrangementer, som for det meste er gratis at deltage i. Derudover er det værd at nævne, at Væksthusene også ligger i haven, hvis man vil have en mere eksotisk oplevelse. Her er der også gratis adgang.

Botanisk Have

Peter Holms Vej

8000 Aarhus C

Hipster - bakken

Hvis man har lyst til café-hygge, er det helt oplagt at suse forbi Åen, men der er også andre steder i byen, hvor man for eksempel kan nyde en kold øl. Jeg ved ikke, hvor navnet ”hipster-bakken” stammer fra, men det betegner i hvert fald området i midten af Graven i Latinerkvarteret. Er man så kun velkommen, hvis man er hipster, tænker du måske? Nej, bestemt ikke. Alle er velkomne til at slå sig ned på græsarealet. Man kan også sætte sig og nyde en kop kaffe på La Cabra (som varmt kan anbefales med en skive af deres avokado - toast), smage på en bubble waffle ved OLUFs, eller få sig en Chartreuse på Lecoq , som de er notorisk kendte for at servere.

”Hipster-bakken”

Graven 21

8000 Aarhus C

Linnéa Funk

Hej :) jeg hedder Linnéa Funk, og jeg har boet i smilets by i alle mine 28 år. 

Nærmere bestemt bor jeg på Frederiksbjerg og er vokset op i Højbjerg lidt udenfor byen. Til dagligt arbejder jeg som fuldtids Instagrammer og blogger, og så læser jeg en kandidat i Analytisk Journalistik på AU. Jeg har en stærk tilknytning til min hjemby, Aarhus, og jeg bruger byens mange muligheder til næsten alt, hvad jeg foretager mig. Derfor kender jeg de gode hemmeligheder og små overraskelser, som jeg glæder mig meget til at dele med jer.