18/10/2017

Åens bedste morgenmad

Skrevet af:
Thit Lund

Globen Flakket ligger som en gemt perle for enden af åen. Mange starter brunch-etapen på hjørnet ved Magasin og arbejder sig så i sneglefart gennem den ene halvfesne brunch efter den anden og ender så alt for sent hos Globen Flakket som, efter min mening, serverer den bedste af byens billige brunch.

For 42 kroner kan du nemlig spise dig igennem varm grød, yoghurt med müsli og masser af topping, lækkert hjemmebagt brød, ost, pålæg, æg og ikke mindst deres crunchy nutella. Det er ikke overdådigt, men prisen taget i betragtning er det mere end rigeligt. Og så er Globen Flakket simpelthen sådan en hyggelig cafe. Hverken stilren eller typisk minimalistisk, men i stedet dunkel, ekstravangant med store lysekroner og autentisk med uens stole og borde. 

Hvis jeg skal mødes med veninder til brunch, er det altid der, vi går hen, og alle jeg kender, er faste besøgende, så snart de har været der. Det eneste minus jeg kan komme på er, at kaffen koster knaster, men er man studerende, er det trods alt en pris, man godt vil betale, hvis man vil peppe en grå hverdagsmorgen op. 

Se mere til Globen Flakket her.

Thit Lund

Jeg hedder Thit og er aarhusianer med kæmpe A. Jeg har altid boet i Aarhus og kender den som min egen baglomme. Alligevel er jeg på en evig jagt efter byens små perler, som jeg med glæde deler og dokumenterer på min blog thitlund.dk

Jeg har min daglige gang i ø-gaderne og kan ikke forestille mig, at jeg skal bo andre steder end her i byens smørhul. Aarhus vokser nemlig på mig, og selvom jeg har boet her i 23 år, bliver byen ved med at imponere og inspirere.

Når jeg ikke snuser rundt med mit kamera eller går tur med min bomuldshund Albert, læser jeg kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.