8/11/2016

De bedste læsespots i Aarhus

Skrevet af:
Sidsel og Lasse

Når man flytter til en ny by er der mange ting at få styr på – og når man flytter til en ny by for at studere, er der sikkert endnu flere! Èn ting, vi har erfaret som studerende i smilets by, er, at det ofte kan være en smule vanskeligt at finde arbejdsro og plads på læsesalene. Og af og til får man simpelthen ikke lavet en døjt, fordi man ikke kan komme i det rette arbejdsgear. En ting vi var glade for – og stadig benytter os af i dag til blogrelateret arbejde – er at kunne sætte os et hyggeligt sted i byen og få noget fra hånden. Og så gør det da heller ikke spor, at der på stederne er mulighed for at købe en kop friskbrygget kaffe frem for automatudgaven.

Her kommer vores bud på gode læsespots i Aarhus:

DOKK1

DOKK1 har fået mange lovprisende ord med på vejen – bl.a. at biblioteket er den offentlige institutions svar på Versailles Slottet, hvilket ikke siger så lidt! Bygningen rummer et utal af faciliteter og deriblandt en hel masse læsepladser, grupperum (som vist kan bookes) og hyggelige kroge. Fx kunne du sætte dig i én af lænestolene bagerst i bygningen og kigge ud over Aarhusbugten, mens du sluger de sidste siders pensum. Og så har Dokk1 også en ganske god café, hvis sulten eller tørsten melder sig.

LYNFabrikken

Fabrikken har efterhånden eksisteret i en del år, og er nok på mange aarhusianeres liste over favoritsteder i byen. Bygningen rummer både café, mødelokaler og tagterrasse, og det hele har – som navnet antyder – en industriel og rå feel. Man kunne næsten narres til at tro, at man befandt sig i New York, når man sidder i caféen og kigger ud ad de store, sprossede fabriksvinduer. Vi synes caféen har den helt rette ”arbejdsstemning” og så tilbyder de både gratis wifi og strømstik til computeren.

Bill’s

Bill’s er ikke som sådan en ”arbejdscafé”, men helt klart én af dem i byen, hvor der er mest ro til at man kan sidde og fordybe sig. Så længe du sørger for at bestille dine mad- og drikkevarer derinde, så er man som regel velkommen til at sidde med sin bærbar i en rum tid. Og hey – kaffen er formidabel – så hvorfor skulle man ikke have lyst til at blive?

 

Godsbanen

Godsbanen er, ligesom Dokk1, et overflødighedshorn af faciliteter. Der foregår altid noget – events, teater, keramikfabrikation og meget andet. Men det kan heldigvis næsten altid lade sig gøre at finde en lille ugeneret lomme, hvor man kan sætte sig med bog eller computer. Fx er der tit borde og stole ledige udenfor Teater Katapult, og ellers er der næsten altid plads i Spiselauget. Her er der en dejlig atmosfære med højt til loftet og levende lys på bordene.

Læs mere her:

https://dokk1.dk/

http://www.lynfabrikken.dk/

https://www.facebook.com/Bills-Coffee-379996775461386/

http://godsbanen.dk/

Sidsel og Lasse

Vi hedder Sidsel og Lasse og har boet sammen i en lille lejlighed i Aarhus siden 2010. Derudover har vi sammen drevet livsstilsbloggen sidseloglasse.com siden 2009. Sidsel har en kandidatgrad i Oplevelsesøkonomi og arbejder som Digital Producer hos HELE VEJEN, mens Lasse har en kandidatgrad i Medievidenskab og arbejder med PR og marketing hos Minimum. Aarhus er og bliver vores yndlingsby, men vi har hver især også boet i blandt andet Sydney, København og San Diego i løbet af de sidste seks år. Vi elsker at udforske Aarhus og gøre brug af byens mange tilbud og muligheder, som der bliver flere og flere af i takt med den voksende popularitet, den jyske hovedstad har oplevet de seneste par år.