12/12/2018

DEN BEDSTE JULEHYGGE I KØBENHAVN

Skrevet af:
Charlotte Caroline

Julemarkeder finder du rundt i hele København, hvilket jeg altid synes er et besøg værd. I år skal jeg for første gang opleve Nørrebros ”julekalender”, som de kalder 24 dage med kultur, og her er jeg særligt interesseret i den 17. December: der vil være design og madboder i små containere, som finder sted fra kl. 12-18 på Blågards Plads.

Andre julemarkeder

Carlsberg julemarked: hver weekend fra den 1.-16. december

Finders keepers: Den 14.-16. december i Axel Towers over for Tivoli

Blandt de 120 designere og iværksættere er der rig mulighed for at finde unikke og personlige julegaver, og ligeledes er det hyggeligt at starte weekenden her efterfulgt af en tur i Tivoli.

Finders Keepers

Julemarked i Nyhavn og på Kongens Nytorv efterfulgt af jul på Reffen: Det er en hyggelig gåtur gennem København over på refshaleøen, hvor alle boder er pyntet op til jul. Turen til fods er ca. 5,5 km.

Reffen

Christianias julemarked: d. 8-20 december fra kl 12-20 (alle dage, sidste dag til kl 18). Det er en god ide at medbringe kontanter, da der er begrænset mulighed for at betale med dankort. Det er et super charmerende marked med forskellige boder.  Tag enten bus 9A eller metroen til Christianshavn.

Dette skal du opleve

Hvis man savner sne og julestemning, kan jeg anbefale en tur i Tivoli og besøge honningkageslottet. Her køber man et honning julehjerte, som man kan pynte, hvilket skaber nærvær, en god snak og julehygge uden mobilen.

 

Den 13. december afholdes der Lucia i byens kanaler, hvilket var noget af det smukkeste jeg så sidste år! Tag en gløgg to go og nyd det smukke udsyn og lyden af jul: det skaber en helt unik følelse indeni, så tag en du holder af under armen og del dette juleminde.  

Absalon Kirken: Hver dag i december, kan man deltage i forskellige begiveheder, da kirken har et fuldt program med alt fra dans, fællesspisning, diverse aktiviteter, quizzer, banko mm. Gør dig selv en tjeneste at tjekke deres program ud!

Skøjtebanen på Frederiksberg: hver vinter omdannes Frederiksberg Runddel til en skøjtebane, hvor man enten kan medbringe egne skøjter, eller leje et par. Efterfølgende kan man gå en tur i Frederiksberg have og tage et kig ind til elefanterne i zoo ganske gratis.

Magasin: vidste du, at du kan personliggøre din gave i magasin? Hver weekend er der forskellige små værksteder, hvor du kan personliggøre din gave med fx indgravering. Og på 2. etage kan man nyde en varm kaffe indendørs eller i deres hyggelige ”kupler” på terrassen, som de færreste kender til.

Caféer og julehygge

Bastard: ligger på rådhusstræde og er stedét for gode brætspil og nærvær med vennerne. Når vi er en større venindeflok samlet, plejer vi at slå os ned her. Det er super hyggeligt og vi bliver altid præsenteret for nye spil,  vi ikke har prøvet før.

Pixie er en hygge café beliggende på Østerbro, hvor der er rig mulighed for at nyde et godt glas gløgg og en omgang backgammon. Pixie har de hyggeligste lokaler og slår samtidig dørene op for en solid morgenmad til fair priser!

D'angleterre: Det er en juletradition at tage forbi D'angleterre med mine forældre og smage deres kendte hvide gløgg og hjemmelavet æbleskiver. Det er en lidt dyrere fornøjelse, men er man til smukke omgivelser og en lidt mere eksklusiv oplevelse, så er det bestemt et besøg værd.

La Glace: konditoriet er nærmest en kendt seværdighed at gæste i København, og over julen vil man som oftest opleve en lang kø til indgangen, men lad dig ikke skræmme, for der er hurtig udskiftning. Stedet æmmer af jul, og der er tænkt på enhver detalje ift. deres smukke oppyntning. Vil man smage og opleve kvalitet, så er det et godt bud.

Charlotte Caroline

Halløjsa! Kender I det at være ny i byen? Det gør jeg. I sommeren 2013 flyttede jeg for første gang til København fra Jylland (Aalborg), og jeg syntes dengang, at byen virkede meget stor og næsten uoverskuelig, men det synes jeg af gode grunde ikke længere.

Mit bedste råd ift. netop at falde til og føle sig hjemme i København: hop op på cyklen og lad din gps blive din bedste ven, på denne måde oplever du hurtigt, at KBH ikke er så stor endda.

Jeg elsker at gå på opdagelse, også i egen by, hvilket faktisk er noget jeg tror alle vil have det sjovt med, for hvor godt kender vi egentlig vores egen by?