14/8/2017

Den første lejlighed

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Min første lejlighed i København fandt jeg på Den Blå Avis. Der var ingen billeder i annoncen, kun en kort beskrivelse af den 39 kvadratmeter store taglejlighed beliggende godt 700 meter fra min mors adresse. Jeg havde længe kigget efter noget at kalde "mit eget" også selvom jeg næsten havde min egen lille 2-værelses lejlighed hjemme hos min mor.

Jeg havde ringet forgæves på rigtig mange lejligheder. Alt blev snuppet fra mig. Jeg havde været ude og kigge på lejligheder jeg kunne betale på min barista løn, i både Lyngby og Ballerup - begge helt umulige beliggende ift. transport og alligevel alt alt for dyre.

Jeg ringede på lejligheden fra Den Blå Avis og en rar dame tog telefonen. Hun forklarede mig, at grunden til at hun ikke havde billeder af lejligheden var, at den i øjeblikket var udlejet til en der var ude og rejse og at denne nu havde opsagt lejemålet, på rejsen. Hun havde altså ikke adgang til lejligheden, der heller ikke kunne besigtiges før den dag den nuværende udlejer ville flytte ud. Jeg syntes det lød lidt mistænkeligt det hele, men jeg var lidt små desperat, fordi lejligheden på Lille Farimagsgade lå i gå afstand til min arbejdsplads - og så var den billig! Men så fortalte damen mig at 3 andre interesserede ville komme og se lejligheden, når udlejeren var flyttet ud. Pokkers!!! Jeg ved egentlig ikke hvad der skete i mit hoved, men lige pludselig hørte jeg mig selv sige: "Hvad nu hvis jeg overtager lejligheden uden at se den og at jeg vil overtage den dag lejeren flytter? Så mister du heller ikke en måneds husleje. Jeg skriver gerne under nu". 

Og så havde jeg mig en lejlighed!!!!!!!!!

Ret vovet og ret dumt! Men ikke dummere end, at jeg først overførte depositummet den dag jeg selv flyttede ind.

Et par dage efter mødtes jeg med den rare dame, på hendes tegnestue, for at underskrive kontrakten. Her blev jeg rolig - hun virkede "fin" og troværdig. Fordi jeg havde bestemt været lidt nervøs for hvad jeg mon havde "købt".  Nogle uger efter mødtes vi igen og jeg fik nøglen til min aller første lejlighed - en lejlighed jeg ikke havde set! Hvilket set i bagspejlet gør det til en ret fin historie.

Lejligheden var lige så lille, som kvadratmetrene lagde op til. Men det var min! Mit badeværelse, som jeg lige akkurat kunne bakke ind på. Mit køkken hvor alle låger, køleskab og ovn krævede en større koordinationsplan at få åbnet, da alt stødte sammen i det lille bitte køkken. Det var min rædselsfulde udsigt i vinduet mod nord, men til gengæld min romantiske Pariser lignende tagtop og skorstens udsigt i vinduet mod syd. Det var min lille brostensbelagte gade og min bager på hjørnet, hvor jeg fik dækket et livs indtag af kartoffelkager og linser, på de godt 2 år jeg boede der. Det var mit orange 70'er vaskeri, hvor jeg sad med en god bog, i bedste vintage amerikaner stil og følte mig meget voksen og ordenlig, imens mit tøj kørte rundt i de gamle maskiner. Det var mit sved der løb ned af panden, når jeg slæbte IKEA poserne ned til min mor, for at vaske, fordi jeg igen var kommet til at bruge alt for mange penge i byen og nu ikke havde flere rene underbukser.

Der er bare noget romantisk ved ens første lejlighed. Man ser det måske ikke sådan når man er i det. Men når man bliver ældre og kigger tilbage... dér kommer magien.

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"