29/3/2017

Dessertsteder du skal kende i København

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Kage eller desserter i al almindelighed siger de færreste "nej tak" til. Om det er efter-undervisning-kagen, mor-er-i-byen-kagen, mandagskage eller bare en impulsiv desserttrang - København kan klare det hele og jeg guider dig her til nogle af byens bedste "sukkerchok".

Jeg linker naturligvis til de respektive desserthulers Instagrams - fordi hvad bedre end at få en forsmag på hvad der kan være i vente? :)

1 / Freakshakes hos Desserthuset

Er det blevet lidt for trivielt med et stykke kage, så kan en "Freakshake" anbefales som et sødt alternativ. Hos Desserthuset kan man nemlig, udover virkelig lækre Cheesecakes, få overdådige Milkshakes med kage, flødeskum, vafler og alverdens andre søde sager på toppen. "Chocolate Bomb" er eftersigende den mest populære Freakshake, men hvis man er til saltet karamel, vil jeg klart anbefale denne Freakshake variation! Ikke blot smager den skønt, den ser også fuldstændig vanvittig ud med chips, saltstænger og karamelsovs på en sky af flødeskum! Det lyder måske uappetiteligt - men den har fået mig til at overveje karamelsovs fremfor dip, næste gang der skal smovses chips!

En Freakshake koster 89 kr. men den er til gengæld en god deler ;)

Instagram: @desserthuset

Adresse: Istedgade 105, 1650 København V.

2/ Whoopie

Den lille kagecafé Whoopie på Nørrebro serverer, udover en masse små lækre kager, også hvad man næsten kan kalde for en fusion af Macarons og Cupcakes; den såkaldte Whoppie Pie. En Whoopie pie består af to stykker kagebund der er “klistret” sammen med en omgang fluffy marshmallow – super amerikansk, super lækkert og fin at have med "to go" når der skal slingres i Nørrebros gader eller indtages en bænk på Assistensen :) Caféen er lille og hyggelig – og så har de et ret fint “kaffekort for dummies” tegnet på væggen.

Mine favoritter er deres Glutenfri Red Velvet Whoopie og deres Pumkin Whoopie der lidt smager af jul :)

Instagram: @Whoopiedk

Adresse: Fælledvej 15 , 2200 København N.

3/ NiceCream Copenhagen

Det er igen blevet is-sæson og jeg har i den grad glædet mig til at Nicecream igen slog dørene op på Nørrebro og Vesterbro. Deres produkter er alle hjemmelavede, økologiske og veganske og så vil jeg klart skyde en anbefaling efter deres Nicecream Sandwiches ;)

Instagram: @nicecreamcopenhagen

4/ Guilty Copenhagen

Københavns nye madmarked hedder WestMarket og her ligger der et sandt kagemekka, blandt massere af andre spændende madboder. Guilty CPH serverer kager så feminine og romantiske, at man næsten kan blive henfalden til at tro at det er Valentin året rundt. Kagerne smager himmelsk og jeg vil anbefale at hoppe deres cupcakes over, da smagsoplevelsen klart ligger i deres øvrige kager. Jeg har i hvert fald ikke smagt  lignende i København, selv om @Strangaspastry også er en klar "moussekage" favorit.

Favoritten fra Guilty hedder Red Lips, der både smager frisk og er let - samtidig med at den er fyldig (giver det mening? :)). Deres mest instagramede kage må være Love Balloon  - og den har jeg stadig til gode.

Instagram: @Guilty_cph (man bliver virkelig lækkersulten!)

Adresse: Vesterbrogade 97, 1620 København V.

5 /American Pie Company

Er man til amerikanske klassikere som "Peacan Pie", "Pumkin Pie" eller Twin Peaks klassikeren "Cherry Pie" i hyggelige omgivelse anno 1920'erne, så er American Pie Company stedet at tage hen. Her serveres der autentiske pies - klassikere og dem med et twist. Pie udvalget skifter efter sæson - så der er hele tiden nye at prøve :)

Instagram:@americanpiecompany

Adresse: Skindergade 25, 1159 København K.

6/ La Glace

Man kan ikke tale om kage i København uden at tale om La Glace, som er Danmarks ældste konditori. Her serveres verdens bedste Othellolagkage (i min optik) og La Glace signaturen: Sportskagen - som der virkelig ikke er særlig meget sport i - men der er tilgengæld massere af flødeskum, nougat og makron! Det er med god grund at køen ofte er lang til La Glace; kagerne og stemningen af en svunden tid, er ikke til at tage fejl af.

Instagram: @laglace

Adresse: Skoubogade 3, 1158 København K.

7/ Bertels Salon

Endnu en Americana favorit - denne med cheesecakes så cremede, smagfulde og "høje" at man næsten bliver i stand til at overbevise sig selv om, at man sidder i New York. Hos Bertels serveres de klassiske cheesecakes og de lidt mere finurlige og eksperimenterende - bl.a. deres Blueberry & Absinth Cheesecake. Her serveres der også laktosefri kagevariationer. I weekenden skal man regne med kø ud af  butikken i indre København og det er med god grund!

Instagram: @bertelsalon

Adresse: Kompagniestræde 5 København K eller Falkoner Allé 54 Frederiksberg

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"