8/2/2017

Det skal du lave i februar, når det er koldt i København

Skrevet af:
Caroline Sølver

Februar i Danmark er bedst beskrevet som en kold og mørk måned. Det er en måned, hvor det vist er nemmest at gemme sig derhjemme, gerne under dynen og med timevis af binge-watching af diverse Netflix-shows. Er du studerende, veksler du højst sandsynligt med ovenstående aktivitet og at være i fuld gang med at “læse” til eksamen. Februar-måned er nemlig, udover at være kold og mørk, også eksamenstid. Dette indlæg guider dig til hyggelige ting, du kan lave i februar, som ikke indebærer hverken eksamenslæsning eller dyner og Netflix. Kloge folk siger nemlig, at man bliver motiveret, når man laver sjove ting, så ud af fjerene og væk med bøgerne. Du kan altid læse senere. Danskere er verdensmestre i hygge, nok fordi vejret tit er dårligt i DK, og det skal i den grad udnyttes i februar.

Gå i biografen

Dette er lidt en no-brainer, men som nævnt tidligere, har Netflix taget over, og en biograftur er en sjælden fornøjelse. At gå i biografen er dog stadig enormt hyggeligt, og så kan du samtidig tage et par timer i den mørke sal, give dig hen til en spændende film, alt i mens du glemmer, at det er koldt, mørkt uden for og at eksaminerne truer. 

 

Bag en omgang af verdens nemmeste og verdens lækreste småkager

Julen er ovre, tænker du. Du skal spise sundt nu og tabe de ekstra kilo af julefedt, der har sat sig. Næh nej, siger vi. For at komme igennem mørket og kulden er søde sager en nødvendighed, og er der noget hyggeligere end at bage selv? Det lyder umiddelbart som et stort projekt, men denne opskrift modbeviser dette. Bland 500 gram mel, 375 gram smør (ikke smeltet men blødt) og 200 gram flormelis. Form dem som lange pølser og skær dem i skiver på cirka 2 centimeter. Læg dem på en bageplade, bag dem i 6-8 minutter på 230 grader. Tag dem ud når de stadig er bløde og læg dem på en rist. Opskriften er den nemmeste og resultatet giver de lækreste småkager. Der er tilmed nok til, at du kan glæde både venner og familie med en lille portion. 

 

Tag på Glyptoteket

Chancen for at du ikke har været her før, er ret stor. Glyptoteket er lidt af en skjult perle, og når du først besøger museet, vil du sikkert spørge dig selv: “hvorfor har jeg ikke været her før?”. Om tirsdagen er der gratis indgang på museet, og det er en oplagt mulighed til at opleve museet. Glyptoteket indebærer kunst, en samling af skulpturer, men det bedste ved museet er den smukke vinterhave. Har du brug for selskab, og er dine venner alle i gang med at læse til eksamen, så hopper du bare på Tinder og finder en, der vil joine dig på Glyptoteket. Det bliver en uforglemmelig dag. 

Hop i havet (eller gå en tur ved havet, hvis du ikke tør at hoppe i)

Vinterbadning er en af de hippeste trends i København for tiden, og du skal da ride med på bølgen (pun intended). Vi skal værdsætte, at København er en enestående by med mulighed for, at vi er ved havet efter blot en kort gåtur eller cykeltur. Kloge mennesker siger også, at det er sundt at hoppe i bølgen blå. Det passer sikkert godt med dit nytårsfortsæt om at være sund. Er vinterbadning ikke lige din stil, så kan du i stedet nyde en gåtur ved havet. 

 

Ryd op

Hvis du læser til eksamen, er chancen for, at du har brug for overspringshandlinger, sikkert ret store. Her er en (til). En bjørnetjeneste, I know. En ny megatrend er, at vi skal leve minimalistisk og det indebærer blandt andet at rydde op i hjemmet og smide ting ud. Det har dit hjem måske også brug for. Det kan endda være, at du får mere overskud til at læse til eksamen bagefter, når du ved, at dit hjem er i tip-top-stand, fri for stress og rod. Start eksempelvis med dit tøjskab og google “how to fold your clothes the Marie Kondo way”. You will never look back! Det er banebrydende, og du vil være forbløffet over, hvor meget plads, du pludselig får i dit skab. 

 

Læs en god bog

Mangler du stadig overspringshandlinger efter du har cleanet dit hjem, kan du passende finde den bog, der har samlet støv i bogreolen, men som du har haft intentioner om at læse længe. Tænd et lys, find dit blødeste tæppe frem og læs. Hyggeligere bliver det ikke! 

/C

Caroline Sølver

Selvom jeg er født og opvokset på Østerbro i København, er jeg på en måde også ny i byen. I sommer 2016 vendte jeg tilbage til København efter tre år i Berlin for at starte på Copenhagen Business School. Der sker meget i en hovedstad i rivende udvikling på tre år. Jeg er tilmed flyttet fra Østerbro til Vesterbro, hvor jeg har fået en fed, lille lejlighed. Jeg har også taget min kæreste fra New York med til København. Med ham er jeg nu igang med at genfinde min hjemby, og det vil jeg tage jer med til i mine indlæg her på Nyibyen.

Når jeg ikke blogger her eller studerer, har jeg gang i andre projekter såsom at skrive bøger og tekster og min egen personlige blog www.silverstories.dk