29/5/2018

DISTORTION: GUIDE TIL GADEFESTERNE

Skrevet af:
Amalie Carlé Fischer

‍Fest med din mor til Distrotion - det gjorde jeg sidste år, haha! Det var genialt!

Så er en af mine yndlingstider på året kommet: DISTORTION! Jeg har siden jeg var teenager el-el-ELSKET Distortion! Der er noget helt særligt over byen når begivenheden rammer. Til dem der ikke ved det, så er Distortion årets største gadefest i København. Er det første gang, du skal til Distortion, er det ikke så underligt, hvis du synes det hele kan være en tand for uoverskueligt at finde rundt i. Jeg er selv ikke ægte Københavner, og kan tydeligt huske hvordan jeg rendte forvirret rundt til Distortion da jeg var 15-16 år. Men du får det hurtigt under huden!

Der er over 200 foskellige acts, locations og fester fordelt på 5 dage - så der er RIGELIGT at se til..... Selv for en garvet gænger jeg ;)

Kort fortalt er der gadefester hver dag mellem 16.00 og 22, i forskellige dele af København. Fra 22.00 er der klub-fester byen rundt - og folk går ALL in! Gadefesterne er som udgangspunkt gratis, men i år kan man kun komme ind til main-stages, hvis du køber et gadearmbånd som støtter Distortion - det synes jeg er helt fair! Det koster 130 kr. Det er med til at give et økonomisk bidrag til alle dem, der planlægger det. Jeg vil anbefale alle at købe det! Der er officielle afterpartys onsdag-fredag. Lørdag bliver det helt skudt af med et brag af en finale fest! Der kræves billetter til de her fester - men vil du med til det hele, kan du købe en billet til 550 kr. der skaffer dig adgang til ALT.

Derudover er der fest i gaden og alle barer, klubber, lejligheder ud til Nørrebro og Vesterbro (inklusiv min egen) hvor alle vinduerne åbne og folk sidder i vindueskarme og beriger med sang, fest og glade dage. Distortion kan virkelig ét eller andet! Det samler mennesker på kryds og tværs af alder, kulter og musiksmag. Jeg har gennemgået hele programmet (det var den søndag, haha) og giver dig et bud på, hvad jeg mener bliver den bedste fest, de bedste optrædener, og meget mere. Husk i hvert fald en trøje til om aftenen - og hey, har I set vejrudsigten!? Det bliver ekstremt godt vejr hele ugen!!!! Det kunne ikke være meget bedre. 

ONSDAG

HYPETRADE - PUMA - ARCH 

Hvis du er lidt clubber-smart og vil mænge dig med de kendte - så er det her the place to be! Hypertrade, PUMA og ARCH har slået pjalterne sammen og præsenterer i år mange sprøde navne + den største scene på Nørrebro. Det bliver afholdt på Blegdamsvej og bliver et brag af en fest, når showet går i gang kl. 16. Der kommer navne som Skinz, Fool, Emilie Lilja, TopGunn og mange flere. Der vil selvfølgelig være afterparty på ARCH for dem der vil feste videre efter 22. 

Blegdamsvej, Nørrebro, kl. 16-22. 

PANUM DISTORTION 2018 X MAIN STREET PARTY 

Panum Institut sørger endnu engang for en kæmpe Distortionfest på Blegdamsvej. Den her scene og det overnævnte event vil ligge ret tæt på hinanden - og du kan kun komme ind på området med gadearmbåndet. Line-uppet er en blanding af DJ's, liveacts, livsets og meget mere. Der vil blive spillet elektronisk pop og blive danset til solen går ned. Kom til toner af CALLESEN, MELOH og DISCOFIX. Hvis du vil danse - så er det her stedet!

Mærsk bygningen, Blegdamsvej, Nørrebro, kl. 16-22.

DISTORTION PÅ P3

Hvis du stikker en smule mere mod indre by kan du finde P3 på den sidste mainstage - nemlig på Rådhuspladsen. Pelle Peter vil være vært og DJ - og spiller festen igang kl. 16 og slutter (som de eneste) ved midnat. Der vil blive spille elektronisk og urban musik - men jeg tæller også et par pop-live-acts på scenen. Emil Kruse, Emil Stabil, Skinz og Fabian Mazur ligger vejen forbi. Det skal nok blive en garanteret fest! 

Rådhuspladsen, København K, kl. 16-00.

RUST X DISTORTION PREE PARTY

Der er fest i Guldbergsgade når Rust Natklub som fast inventar indtager Distortion. Det er 20 år siden, at Distortion blev afholdt første gang. Rust har siden 98' været med hele vejen og spillet byen op - så i år bliver noget helt særligt. De har hyret dronningen af bounce: Big Freedia der kommer helt fra New Orleans. Der vil være twerk, bounce og fest. De byder på en sprødt line-up - så smut forbi!

Rust Natklub, Gulbergsgade 8, Nørrebro, kl. 16-22 efterfulgt af fest på Rust

TORSDAG

Warner Music Mainstage Rådhuspladsen x Distortion 2018

Warner Music, Distortion og Tuborg er gået sammen og præsenterer den største scene på Vesterbro i år - på Rådhuspladsen. De har skabt et line-up af Danmark elektroniske elite og det skal helt sikkert nok gå vildt for sig. Emil Lange og Jasper Ritz er værter og de byder på toner fra Nicklas, Morten Breum (det bliver vildt!) og mange flere..... Jeg krydser lidt for Christopher kommer og spiller, selvom det hverken er elektroniks eller særlig Distortion agtigt.... men han er jo hos Warner, så vi krydser. I kan kun få adgang med gadearmbånd her.

Rådhuspladsen, København K, kl. 16-00

Distortion Vesterbro x Red Bull Music

Redbull holder endnu engang fest på Vesterbro. Jeg ender altid op med at ligge et smut forbi og blive der i flere timer. Jeg kender ikke rigtigt årets line-up - men jeg kan se udenlandske navne, så mon ikke det holder meget godt. I kan se mere info om eventet her.

Liva Weels Plads, Vesterbro, kl. 16-22.

Distortions Beboerfest 2018

Torsdag inviterer Distortion og en række samarbejdspartnere til årets beboerfest. Det er et space for Vesterbros beboere og alle andre, der har lyst til samvær, god musik, underholdning og sprøde toner. Værten er Fadime Turan og hun lover på en god fest med det hele! Se hele eventbeskrivelsen i linket ovenfor - det lyder både hyggeligt og sjovt!

Litauens Plads, Vesterbro, kl. 16-22

Gratis Distortion Gadefest x Arkonagade v Sdr Blvd 57 x Torsdag

TooManyLeftHands, HIVE, Dorsia, Candy og Butchers rykker setuppet fra Rådhuspladsen og Vor Frue Plads, ud på Vesterbro!Det blive ren garenteret fest - og helt sikkert fyldt med mennesker. Der komme navne som TooManyLeftHands, Don Cato, Emil Sørensen, La Nuit og mange flere! Det er gratis - så hvis du ikke køber et gadearmbånd (selvom jeg anbefaler det ;)) så kan du feste dagen lang her. 

Arkonagade, Vesterbro, kl. 16-22

FREDAG + LØRDAG

Distortion starter i byens gader onsdag-torsdag og slutter med et brag af konfetti fredag-lørdag på Refshalsøen. Det er her du for alvor kan danse igennem til hele dance-scenens bedste musik og live-acts. Jeg glæder mig personligt helt vildt til at høre Chinah - de er SÅ dygtige. Redbull har igen scene fredag-lørdag med mange gode navne - I kan læse om hvem der kommer her. Det slutter lørdag af med et brag af et final-party, der hvis endnu har secret location.... så hold øje! Distortion Ø er ikke til at gå glip af.

Jeg håber I nød min guide! I kan læse meget mere på Distortions hjemmeside lige her - vi ses i gaden!

Xx Amalie

Amalie Carlé Fischer

Jeg hedder Amalie, er 23 år gammel og bosat i indre København. 

Jeg elsker alt, hvad byen har at tilbyde, derfor glæder jeg mig til at dele mine yndlingsspots med jer! 

Der er så mange gemte skatte og fantatiske oplevelser i vores hovedstad - så det er bare med at gribe muligheden. 

Vi har en storby der emmer af liv, med fantastisk kultur og fyldt med fantasi - alt fra litteratur til musik. 

Jeg glæder mig til at tage jer med på tur i mit København!