6/7/2017

En frygtelig eksamen og mine sommerferieplaner

Skrevet af:
Caroline Sølver

Efter en rimelig intens eksamensperiode med seks eksaminer og et frygteligt miks af lange, skriftlige gruppeeksaminer, individuelle skriftlige eksaminer på tid og prikken over i’et – to mundtlige eksaminer som afslutning, er jeg mere end klar til at holde ferie. 

Officielt set gik jeg på ferie for et par dage siden. Det var et held, at det blev sådan! Jeg skulle nemlig op i mundtlig erhvervsøkonomi, og dagene op til var rent ud sagt forfærdelige. Jeg var virkelig på skideren. Faget erhvervsøkonomi indeholder en masse matematik, som er et fag, jeg for mange år siden svor, at jeg aldrig ville blive god til eller gide at bruge min tid på. Denne holdning fortsatte jeg altså med og tog med mig på universitetet. Det betød altså, at jeg ikke lærte særlig meget erhvervsøkonomi, hvilket udelukkende var selvforskyldt. Jeg kunne ikke, sagde jeg, og jeg gad ikke. 

Dette på trods af, at jeg vidste, at andet semester ville afsluttes med en eksamen i faget. Jo tættere ”doomsdagen”, som min studieveninde og jeg døbte dagen, hvor eksamen fandt sted, jo mere nervøs og ked af det blev jeg. Det gik langsomt op for mig, at noter ikke rigtigt var tilladt til eksamen, og at vi ville trække spørgsmål fra hele pensum. Uden noter betyder det, at man skulle kunne det hele uden ad. Det var dog ikke helt nok. Det ville også blive krævet, at vi skulle tegne grafer, formler og redegøre for dem. Av for den. Det gik også op for mig, at hvis jeg dumpede, så ville jeg have to forsøg mere, men hvis jeg også dumpede dem, så så det altså skidt ud. Man kan ikke bare dumpe, som i gymnasiet. Man er tvunget til at bestå, hvis man vil blive på universitetet. 

Jeg blev syg af nervøsitet og vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre. Dagen kom, og lang historie kort (som allerede er blevet rimelig lang), så bestod jeg! Jeg fik mit livs første 02, og jeg har aldrig været gladere for en karakter. De 15 minutter til eksamen var nervepirrende og pinlige, og det var mest af alt bare censor og underviser, der stillede spørgsmål og mig, der prøvede at finde på forskellige måder at sige ”jeg ved det ikke” på. Jeg hoppede og dansede og fik tårer i øjnene af glæde, da jeg var færdig og BESTÅET. 

Samme aften tog jeg af sted til Berlin, mit andet hjem. Det var den vildeste belønning for de hårde uger med eksaminer, bare at pakke kufferten, rulle af sted og sige ”ciao”. Nu har jeg været her et par dage. Jeg så vejrudsigten, der sagde 32 grader, og jeg fyldte min kuffert med sommerkjoler. Virkeligheden har dog været lidt anderledes, og den har stået på gråvejr og regn. Jeg har nydt mine dage her alligevel.

For det ikke skal være løgn, så starter jeg nu på sommerskole. Jeg tager et fag ekstra over sommeren, fordi det lød spændende, og fordi det giver mig mulighed for at tage et fag mindre på et senere semester. Jeg har dog hørt rygter om, at sommerskole er sjovere og nemmere end normal undervisning, og det vælger jeg at tro på. Når jeg har været i gang med det i to en halv uge, drager jeg til New York. Der har jeg været fast hver sommer de sidste par år for at besøge min kærestes familie og være sammen med hans venner. Vi skal bo i en lejlighed i Soho. Det bliver min første oplevelse med at bo på Manhattan, hvor jeg ellers altid har boet i Brooklyn, så det bliver vildt sjovt at prøve. Vi skal være der i tre en halv uge. Som privilegeret universitetsstuderende, har jeg også fri i august. Her skal jeg en uge til dejlige, varme Barcelona, hvor jeg både skal nyde byen og stranden. Det bliver så fedt! Resten af august skal jeg nyde København, der også kan noget, måske en tur til Berlin igen, og resten må tiden vise. Jeg udgiver også indlæg på siden i juli og august, så stay tuned og nyd sommeren!

Caroline Sølver

Selvom jeg er født og opvokset på Østerbro i København, er jeg på en måde også ny i byen. I sommer 2016 vendte jeg tilbage til København efter tre år i Berlin for at starte på Copenhagen Business School. Der sker meget i en hovedstad i rivende udvikling på tre år. Jeg er tilmed flyttet fra Østerbro til Vesterbro, hvor jeg har fået en fed, lille lejlighed. Jeg har også taget min kæreste fra New York med til København. Med ham er jeg nu igang med at genfinde min hjemby, og det vil jeg tage jer med til i mine indlæg her på Nyibyen.

Når jeg ikke blogger her eller studerer, har jeg gang i andre projekter såsom at skrive bøger og tekster og min egen personlige blog www.silverstories.dk