3/3/2017

Et blåt skur rummende en perle og 5 tips til den eventyrlystne på Refshaleøen

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Helt ude på Refshaleøen, der hvor man næsten ikke tror der ”sker mere”, ligger en lille rå perle, gemt mellem en kontorbygning og en byggeplads – så diskret at man slet ikke bemærker den.

Perlen jeg taler om er havneknejpen, med det spanske navn ”La Banchina” .

I hvad der allermest minder om et skur – et virkelig hyggeligt blåt skur, serveres der lækker morgenmad og de svedigste italienske retter resten af dagen. Alt sammen med fokus på økologi og bæredygtighed.

La Banchina syder og bobler af hygge om sommeren, når de 2 badebroer er dækket med glade mennesker, der har taget en ”time out” væk fra byens summen og trængsel. Stemningen er fænomenal, dér i aftensolen med en kold vino eller italiensk øl, så er dette skur på alle måder et besøg og mange flere værd. Og så kan en svømmetur klart anbefales, hvis det er tid til en nedkøling.

La Banchina kan dog ikke kun noget om sommeren. Fordi om vinteren er det afpillede blå skur en charmerende og lun lille hule, i de ellers rå og dystre omgivelser.

Petroleumslamperne, de mange stearinlys, duften fra det åbne køkken og den lette summen, fra de få, men altid hurtigt fyldte borde, er smittende og jah, bare simpelthen SÅ rar! Kaffen er altid fænomenal, croissanterne eminente og personalet servicemindede, på lige præcis den afslappede måde, som giver mig lyst til at smide skoen, trækket vejret dybt ind, tage et kig over på den smukke forsvarsbygning på Holmen, et sip af min vino og egentlig både føle og tænke mig lagt væk fra hverdagen dér ude i horisonten.

La Banchina er også et genialt sted at vinterbade! Saunaen er på matriklen på faste dage om ugen, den er gratis og kærkommen både før og efter et hop i vandet. Personligt har jeg ikke været en tur i vandet derude endnu. Men nu melder La Banchina ankomsten af en ny stor ”Tøndesauna” indenfor de næste par dage. Jeg er spændt og jeg skal helt klar ud og have mig et koldt og energifyldt gys - efterfulgt af en lækker "Fish Benedict".

Tip: Kom tidligt i weekenden og book bord om aftenen. Det er så ærgerligt at tage hele vejen derud og så måtte gå igen.

 

‍Deres Fishbenedict smager himmelsk - 65 kr. koster den morgenanretning.

Gå en tur ud på molen, ved La Banchina og se de store hvide skulpturer, der blev lavet af flygtninge i forbindelse med Kulturby 1996. Skulpturerne symboliserer livet i eksil.

Lidt flere tips til Refshaleøen

Tip 1: Til foråret går det løs igen, når BUNGYJUMP Copenhagen åbner op for en ny sæson ”frit fald” fra en 69 meter høj kran. Jeg prøvede selv et hop i sensommeren – og det var den mest fantastiske oplevelse at suse ned mod vandets overflade! Tip til bungee jump: slå hjernen fra ;)

Tip 2: Refshaleøen kan noget med højder. Nordens største klatrehal ligger nemlig også herunde ”Blocs & Walls” – og her kan alle aldre være med. Helt ned til 3 år!

Tip 3: Lidt mere med højder. Byggeplanen sagde rigtig "2017" men pga. lidt forsinkelser, må Københavnerne nok vente til 2018, med at stå på ski (hele året) ned af en 85 meter høj kunstig skibakke, som kommer til at rumme 2 grønne, en blå og en sort skipist - navnet erAmager Bakkeeller Copenslope. Amager Bakke kommer til at forene verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg med kultur og fritid. Og så kommer bygningen desuden også til at gemme på verdens højeste kunstige klatrevæg, en løbesti og en cafe på toppen. Adgangen til toppen bliver gratis, men selve anvendelse af skibakken kommer til at koste.

Tip 4: Copenhagen Streetfood - et af mine absolut favorit steder at hygge og spise. En "Fatburger" kombineret med pomfritter fra Copper & Wheat - så er jeg glad! Mine besøg derude er ikke blevet færre siden Inderhavnsbroen er blevet færdig.

Tip 5: En anden "ekstrem sport" jeg har til gode er Waweboarding i Copenhagen Cablepark - ligesom Bungyjump Copenhagen åbner de også først op til april.

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"