16/3/2017

Et Frankofilt "kugle-paradis" midt i København

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Det er ikke sjældent, at jeg med høj-cykelfart, har suset ned af Nørregades ikke eksisterende cykelsti og kigget på de store og tomme butiksvinduer, der en gang rummede Daells Varehus. Ejerne/lejerne har været mange i årenes løb og nu er turen kommet til den svenske kæde "Boulebar", som med stor succes har fået indført den franske "nationalsport"; "Pétanque" hele 6 steder i Sverige.

"Boule" betyder "kugle" på fransk og er fællesbetegnelsen for alle de mange typer kuglespil, som franskmændene kan bryste sig med. Og med 14 baner fordelt på 2 etager, er der på Boulebar i Nørregade dømt indendørs parkstemning, á la det rå og urbane Marseille. Mais oui...

Pétanque må ikke forveksles med en omgang Bowling - fordi, det er bestemt ikke sammenligneligt, udover det faktum, at der kastes en kugle. Pétanque er derimod en anelse mere avanceret og så er det bare sjovt og befriende at prøve noget andet end at sigte efter kegler.

Det var slet ikke planlagt at jeg, udstyret med kærestemanden, skulle ende aftenen med at spille Pétanque. Vi skulle faktisk bare ind og have et impulsivt glas fyraftensrødvin i en af de hyggelig båse, der vender ud mod Nørregade.

Rødvinen blev til en omgang Moules, og virkelig gode pomme frites, i vanskeligt (gode) store portioner. Menukortet der emmer af "sydfransk bistro" - er hverken avanceret eller snobbet - bare simpelt, godt og rustikt.

Med et glas i hånden, indtog vi Boulebars "Open Court" på opfordring af en af tjenerne. Banen er dedikeret "walks ins" og er altså en gratis bane, hvor man altid kan droppe ind og spille et parti gratis Pétanque og måske lige se om det er noget der "fanger". Og "fanget"...det blev jeg!

Som med alt andet hvor jeg ser mulighed for at "vinde", fik jeg hurtig indlemret mig i en "konkurrence state of mind", hvor der blev bandet stort på både dansk og fransk. Mit første spil forløb ikke helt efter planen. Billedet afslører tydeligt, at min kugle lå meget langt fra "grisen" (den røde bold) - jah.. faktisk havde jeg kastet den ene kugle helt ud af banen. Det kræver vidst også et slags talent...

Det var virkelig underholdende at se, hvordan folk, en helt almindelig torsdag aften, bare gav den gas! Folk hujede, hejede og hyllede fra de stilskydende baner i "parken". Der var overraskende mange - særlig af større selskaber, som havde gjort brug af tilbuddet om en Pétanque coach/dommer.

Jeg kan virkelig godt lide Pastis. Så jeg var egentlig glad for at jeg tabte og blev budt på et glas - traditionen tro ;)

De mange "daybed gynger" kan anbefales at slænge sig på, mellem spil.

Når regnen siler ned og vejret er kedeligt, så er det virkelig en fornøjelse at bruge et par timer, på denne centrale beliggenhed med et par gode venner, familie eller kollegaer. Til foråret, når vejret igen er til det, rykker Boulebar igen ud i Carlsberg Byen, så denne frankofile sportsgren kan udøves under solen :)

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"