22/11/2016

Et godt aftensmåltid for under 100 kr.

Skrevet af:
Camilla Stemann

 ...Lige her simpelthen:

Bang og Jensen Istedgade 130 1650 København

Bang og Jensen er en klassiker i København – et stamsted for mange og med en virkelig hyggelig stemning og masser af plads. Perfekt både til en date og en studiedag, som sluttes med en impulsiv middag. Prisen på retterne svinger lidt, men der er i hvert fald både suppe, salater, gryderetter og pasta til under 80/90 kroner. Stabilt og ganske lækkert alt sammen.

Paludan Bogcafé Fiolstræde 10 1171 København

Uden tvivl den café besøgte oftest i min studietid. De laver gode salater, chili con carne, pastaretter, burgere, og ”dagens ret”. Ja, jeg har faktisk kun haft gode oplevelser herinde, og ofte betalt mindre end 100 kr. for maden. Det er det perfekte sted, når du skal mødes med en god ven, og det ikke skal være noget særligt, men bare behageligt og mad, du kan regne med. Desuden er der gratis vand. Så fornemt!

GRØD Nordre Frihavnsgade, Torvehallerne og Jægersborggade

Glem alt om kedelig havregrød med smør og sukker – GRØD har givet hele vores grødtradition en hel ny dimension. Morgengrød med karamel, masser af frugt, nødder mm. er en ener, men også deres frokost- og aften”grød” er skønne. Her er der tale om f.eks. ris/byg-otto, dahl og deres asiatiske rissgrød med koriander, kylling og peanuts. Oh lord! De forskellige varianter koster mellem 60 og 80 kr og mætter gevaldigt. Kan især anbefale den café på Østerbro, som har mest siddeplads.

 

Cafeteria Madglad Eskildsgade 13, 1657 København V

For 75 kr. får du her i de hjemlige og meget familievenlige omgivelser (stedet var tidligere en fritidsklub) en hverdagsbuffet med fokus på kvalitet og sunde muligheder. Der er både kolde og varme kreationer i form af salater med f.eks. broccoli, forskellige bønner, kål – samt hummus, gullash, grøntsagsgratin, hjemmebagt kernebrød og lækre frikadeller. Her er altid dagens ret, samt et vegetarisk alternativ. 

Ma’ed Ethiopian Restaurant

Hvis du er frisk på en spændende og anderledes madoplevelse, så må du tage forbi Ma’ed Ethiopian Restaurant på Griffenfeldsgade på Nørrebro. Her får du afrikansk (etiopisk) mad, som spises med fingrene og for mellem 80 og 90 kr. får du injera (surdejspandekage) og en masse spændende dips, ost, kød, grøntsager, krydderier – alt efter hvilken slags, du bestiller. Og jeg lover dig, du bliver mæt meget meget længe efterfølgende. Stedet er ikke sådan decideret hyggeligt, men super autentisk. Ejeren Isayas er verdens sødeste mand. Prøv også en etiopisk kaffeceremoni, hvis du skal gå all in! 

Camilla Stemann

Yaks, det er allerede snart 8 år siden jeg flyttede til København. Eller rettere sagt: flyttede tilbage til København. Der var nemlig lige noget med, at jeg blev født i Brønshøj, noget med en far der så fik arbejde i Østjylland, en halvsøster, som vi savnede i Nordjylland og en mor der oprindeligt var fra Vestjylland. Lang historie, så lad os holde os til den korte; Jeg flyttede tilbage til hovedstaden, og det har jeg ikke fortrudt et eneste lille bitte minut siden. Jeg har taget min bachelor og  kandidat her i byen, og har bået både i Sydhavnen, på Frederiksberg og Amager. I dag bor jeg på Østerbro, er Community Manager på byguiden Yelp.dk, som også er en app, der guider til byens bedste lokale steder, og så har jeg bloggen Copenhagenbyme.com (Instagram; @copenhagenbyme), hvor jeg dedikerer min fritid til skønne København og bæredygtig livsstil. Jeg er også en (vaffel) foodie med stort F samt sociale medier-nørd, frankofil og vild med dansk design - og i det hele taget alt der er fremstillet lokalt og uden brug af flere ressourcer end nødvendigt. Jeg glæder mig til at dele mine tips med jer her på siden!