7/8/2017

Fem fede steder i New York, du ikke finder i den traditionelle guidebog

Skrevet af:
Caroline Sølver

Fem fede steder i New York, du ikke finder i den traditionelle guidebog

 

Kom gratis med færgen - Staten Island Ferry

Det her ser jeg lidt som et insider-trick, som er ret genialt! I stedet for at betale dyre domme for en turistbåd, der sejler fra Manhattan for at se Manhattans skyline og Frihedsgudinden, så kan du ganske gratis komme med færgen fra Battery Park i det sydlige Manhattan til Staten Island og tilbage igen. Færgen afgår hver halve time. Det kræves dog, at du forlader færgen i Staten Island og tager den næste færge tilbage igen, men er du hurtig, kan du godt komme med den samme færge tilbage til Manhattan. Et trick er at tage af sted inden solnedgang, så du får set skylinen både i dagslys og om aftenen.

Tacombi – stemning og mexicansk mad

Mexicansk, caribisk og sydamerikansk mad er et must at mæske sig i i New York, helt enkelt fordi udvalget af det slår Danmarks udvalg med længder. Ét sted der både byder på en oplevelse, skøn indretning og god mexicansk mad er Tacombi i Nolita. Tacombi ligger faktisk hele tre steder i New York, fordi restauranten er blevet så populær, og det forstår man godt. Indretningen er skøn, og når man træder ind, føler man straks, at man befinder sig i Mexico. Det samme gælder for maden. Tacos, margaritas og tortillas. Så kan man vist ikke bede om mere?  

Brooklyn Museum

Du har helt sikkert hørt om, at du i New York bare skal besøge The Met, Guggenheim og MoMa. Det skal du helt sikkert også! Der er dog endnu et museum, der ligger i samme klasse som førnævnte, men som er lidt overset. Det er Brooklyn Museum. Indgangens pris er det, du ønsker at give. Museet anbefaler, at man giver 16 dollar, men har man kun fem dollar, går det også an. Det er værd at have i baghovedet, for indgang til MoMa og Guggenheim er en rimelig pebret affære på 25 dollar hver især. Brooklyn Museum har fede, midlertidige udstillinger, der ofte stiller kritiske spørgsmål til samfundet. Denne sommer kører eksempelvis en portrætudstilling om sorte, politiske kvinder mellem 1965-1985. Brooklyn Museums faste udstillinger indeholder både europæisk kunst, old-egyptisk kunst og amerikansk kunst. Der er altså lidt af hvert at komme efter. 

Williamsburg Bridge

Brooklyn Bridge er så outdatet. Spøg til side! Brooklyn Bridge er stadig fantastisk, men har du allerede oplevet den, eller ønsker du at prøve noget lidt anderledes end alle andre, så skal du altså krydse Williamsburg Bridge i stedet. Broen er lidt længere at gå over end Brooklyn Bridge, men den er mere lokal, så du vil opleve ægte new yorkere, der krydser den på løbehjul og cykel eller bruger den som fitnesscenter ved at løbe over den. Et andet plus er, at broen er lyserød. På den anden side af broen, når du til hipsternes højborg, nemlig området Williamsburg. Her er der masser at tage sig til, såsom at gå i krig med vintageshopping eller drikke kaffe på en af de mange fede caféer. 

Rooftop i Williamsburg

New Yorkerne er vilde med rooftops, og hvorfor skulle de ikke også være det? Det er det perfekte hang-out-spot, og så kan man på samme tid nyde synet af Manhattans smukke skyline. Hvis du allerede er gået Williamsburg Bridge og er endt i Williamsburg, er det oplagt, at du forkæler dig selv med en drink efter gåturen på en af Williamsburgs fede rooftop-barer. Berry Park er lokal, nede på jorden og rimelig at komme ind på. Husk dog ID, for amerikanerne er emsige med at tjekke, om man er +21. Du kan også prøve hotellerne Wythe eller McCarren, der begge har nogle hippe rooftops. Det hænder dog, at køen er lang.

Caroline Sølver

Selvom jeg er født og opvokset på Østerbro i København, er jeg på en måde også ny i byen. I sommer 2016 vendte jeg tilbage til København efter tre år i Berlin for at starte på Copenhagen Business School. Der sker meget i en hovedstad i rivende udvikling på tre år. Jeg er tilmed flyttet fra Østerbro til Vesterbro, hvor jeg har fået en fed, lille lejlighed. Jeg har også taget min kæreste fra New York med til København. Med ham er jeg nu igang med at genfinde min hjemby, og det vil jeg tage jer med til i mine indlæg her på Nyibyen.

Når jeg ikke blogger her eller studerer, har jeg gang i andre projekter såsom at skrive bøger og tekster og min egen personlige blog www.silverstories.dk