1/12/2016

Fem fede vinteraktiviteter

Skrevet af:
Camilla Stemann

Besøg byens mange (jule)markeder

Ikke mindst her i november og i december bugner det med markeder i byen, som de seneste år blevet virkelig unikke og giver en masse små lokale designere og håndværkere rig mulighed for at vise deres smukke sager frem. Tag f.eks. forbi julemarked på Værnedamsvej eller i Kødbyen den første weekend i december eller besøg Designerspace og Ritas lopper i den gamle Centralpostbygning lige ved Hovedbanegården d. 10.+11.. Jeg var til Designerspaces julemarked på Israels Plads sidste år, og det var magisk! Få overblik over alle de forskellige muligheder på markedskalenderen.dk.

 

Tag på spillecafé!

Varm kakao med flødeskum eller en god omgang hjemmelavet gløgg og så dit yndlingsspil. Lyder det ikke alt for lækkert? Bastard Café i indre by er det dejligste sted, når man vil lave noget andet end det, man plejer og ikke lige gider ud og danse i sin kæmpe vinterjakke eller sidde derhjemme over endnu en Netflix-serie.

Brætspil er noget af det bedste jeg ved, og her finder du alt fra backgammon til de komplicerede og til gode gamle ”Myretuen”, eller hvad der nu var den store barndomsfavorit.

 

Se billige standup shows!

Teater Play på Amager har jeg altid set som en af de helt store skjulte skatte i København. Her kan du se testshows fra både upcoming og etablerede komikere til meget få penge. Jeg så f.eks. Frank Hvam og Casper Christensen herinde for et par år siden til et sted mellem 50 og 75 kr. Helt vildt jo! Der er Open Mic hver torsdag, og man ved aldrig, hvem der kan finde på at dukke op. Det i sig selv er jo en oplevelse!

Husk at booke billet på: http://www.enkelbillet.dk/Play.

 

Øl/drinks og bordtennis eller petanque.

Hvis du ikke lige er til den store bytur med dans på bordene her om vinteren, men stadig gerne vil ud til en hyggedrink med vennerne, er byens mange aktivitetsbarer et godt (og billigt) alternativ. Bordtennis på Dupong på Nørrebro eller petanque på Generator Hostel / byens nye Boulebar på Nørregade er noget, jeg i den grad kan anbefale! Og så er der selvfølgelig også bowling rundt omkring, hvis vi skal køre den 100% oldschool!

Dupong på Nørrebro

 

Billig teater- og museumshygge

Hvis der er noget jeg hele tiden holder mere og mere af ved København, er det de mange museums- og teatertilbud. Ja, ja det hænger måske også sammen med at jeg bliver ældre, men der er altså virkelig mange spændende og billige tilbud rundt omkring. Af museer kan jeg især anbefale Designmuseet, Statens Museum for Kunst,  Orlogsmuseet, Glyptoteket, Arbejdermuseet og så må du ikke snyde dig selv for en rundtur hele vejen rundt (inkl. kælderen) på Christiansborg. Gratis adgang på udvalgte steder, udvalgte dage.

Arbejdermuseet

Derudover kan det virkelig betale sig at tage i teater som studerende. Der er virkelig mange penge at spare. Prøv at se en forestilling på Østre Gasværk, som er min lokale darling. Billetter er til ca. halv pris herinde, hvis du er studerende!!

Camilla Stemann

Yaks, det er allerede snart 8 år siden jeg flyttede til København. Eller rettere sagt: flyttede tilbage til København. Der var nemlig lige noget med, at jeg blev født i Brønshøj, noget med en far der så fik arbejde i Østjylland, en halvsøster, som vi savnede i Nordjylland og en mor der oprindeligt var fra Vestjylland. Lang historie, så lad os holde os til den korte; Jeg flyttede tilbage til hovedstaden, og det har jeg ikke fortrudt et eneste lille bitte minut siden. Jeg har taget min bachelor og  kandidat her i byen, og har bået både i Sydhavnen, på Frederiksberg og Amager. I dag bor jeg på Østerbro, er Community Manager på byguiden Yelp.dk, som også er en app, der guider til byens bedste lokale steder, og så har jeg bloggen Copenhagenbyme.com (Instagram; @copenhagenbyme), hvor jeg dedikerer min fritid til skønne København og bæredygtig livsstil. Jeg er også en (vaffel) foodie med stort F samt sociale medier-nørd, frankofil og vild med dansk design - og i det hele taget alt der er fremstillet lokalt og uden brug af flere ressourcer end nødvendigt. Jeg glæder mig til at dele mine tips med jer her på siden!