16/11/2016

Gratis glæder i Aarhus – Oplevelser

Skrevet af:
Nymaane

Aarhus er en studieby – og en fantastisk en af slagsen. Næsten hver 5. i Aarhus er studerende, og mange af byens oplevelser, rabatter og aktiviteter er direkte rettet netop mod den gruppe mennesker. Studerende har ikke altid alverdens penge af kaste rundt med, men Aarhus har alligevel noget at byde på, så man kan opleve hvor dejlig byen er.

Væksthusene ligger ved Botanisk Have. Det er altid gratis at komme ind i de kæmpestore drivhuse, og selvom jeg har besøgt stedet mange gange, bliver jeg ved med at nyde at gå rundt i en lille jungle midt i byen. Der er også en tilhørende café, med meget SU-venlige priser!

Marselisborg Dyrehave er helt sikkert også et besøg værd! I dyrehaven kan man se forskellige hjorte, og i en indhegning for sig, går der også vildsvin. Man går rundt mellem hjortene, og må gerne både fodre og røre ved dem, selvfølgelig på eget ansvar.

Dokk1 er byens nye hovedbibliotek – en smuk bygning, helt nede på havnen, som lige er blevet kåret til verdens bedste folkebibliotek i 2016. Her her plads til at studere, læse, og så er der en del gratis arrangementer på Dokk1; fra studiecafé til søndagsdokumentarer, og fra spilaftener til Pokémonklub. Alle deres arrangementer kan ses på Dokk1’s egen hjemmeside.

Kapsejladsen og Danmarks Største Fredagsbar er arrangementer, som Sidsel og Lasse allerede har nævnt tidligere, men de er nu værd at fortælle om igen. De afholdes hver især en gang om året, og stemningen er helt sikkert det, der skaber arrangementerne. Derudover kan man opleve en masse forskellige fede ting til Aarhus Festuge.

Godsbanen byder på mange forskellige oplevelser, nogle koster, andre er gratis. Der er for eksempel gratis udstillinger eller ’temadage’, hvor man kan komme til oplæsninger, foredrag, workshops og meget mere.

Nymaane

Hej med jer!  Oprindeligt kommer jeg fra en lille, dejlig by der hedder Skave, men for to år siden flyttede jeg til Århus for at studere; det betyder også at jeg netop er gået i gang med tredje år på universitetet, hvor jeg læser psykologi. Udover at studere er jeg vikar i en integreret børnehave og frivillig ved Dansk Flygtningehjælp, to ting jeg er meget glad for. I min fritid elsker jeg at skrive, og ikke nok med at jeg blogger om det at være ny i Århus her på nyibyen.dk, kører jeg også på min egen blog nymaane.dk.

Jeg kunne selv have brugt en side som denne, da jeg flyttede til Århus, og glæder mig rigtigt meget til at dele mine erfaringer om det at være tilflytter!