5/10/2016

Gratis glæder i Aarhus - Parker

Skrevet af:
Nymaane

Botanisk Have er en kæmpestor park, der ligger i Århus midtby. Der er plads til både gåture, skovture, løbeture og grillaftener. Det er et perfekt sted til at samles til socialt samvær, om det er som familie, som studiegruppe eller som venner i festligt lag.

Universitetsparken ligger, som navnet antyder, ved Århus Universitet. Det er et smukt, grønt område, med både søer og træer, og det er perfekt til en gåtur eller en pause fra studiet. Det er også her den årlige Kapsejlads bliver afholdt.

Marselisborg Mindepark ligger i den sydlige del af Århus, og har en smuk udsigt til både vandet og slottet. Denne park har også både en legeplads, et ishus og et toilet, hvilket giver gode muligheder for at bruge en hel sommerdag netop her.

Rådhusparken ligger meget centralt, og giver et pusterum midt i en ellers summende by. Gågaden og banegården ligger få minutter fra parken, og den er ideel til en frokostpause i det fri. Der er både smukke blomster og forskellige skulpturer rundt omkring, så man befinder sig absolut i smukke omgivelser.

Mølleparken ligger ved åen, et par minutter fra strøget. På dage med godt vejr er der altid fyldt med mennesker her, og det er derfor et godt sted at nyde en øl og møde nogle nye mennesker. Der er både græsarealer, bænke og god plads helt ned til åen at sidde, så der er ingen undskyldning for at sidde derhjemme alene!

Nymaane

Hej med jer!  Oprindeligt kommer jeg fra en lille, dejlig by der hedder Skave, men for to år siden flyttede jeg til Århus for at studere; det betyder også at jeg netop er gået i gang med tredje år på universitetet, hvor jeg læser psykologi. Udover at studere er jeg vikar i en integreret børnehave og frivillig ved Dansk Flygtningehjælp, to ting jeg er meget glad for. I min fritid elsker jeg at skrive, og ikke nok med at jeg blogger om det at være ny i Århus her på nyibyen.dk, kører jeg også på min egen blog nymaane.dk.

Jeg kunne selv have brugt en side som denne, da jeg flyttede til Århus, og glæder mig rigtigt meget til at dele mine erfaringer om det at være tilflytter!