8/9/2017

Guide: det skal du lave i København i dette efterår

Skrevet af:
Caroline Sølver

Mørket falder på tidligere end før, det står ned i stride stænger mange dage i træk, og kulden nærmer sig. Det er blevet efterår i Danmark. Før vi klager for meget over savnet til de lyse nætter og det noget varmere vejr, skal vi huske på, at efteråret altså også kan noget. Jeg guider dig til nogle forskellige ting, du kan lave i København de næste par måneder.

Nyd udsigten over København fra Tårnet

For nogle år siden åbnede Christiansborg for ”Tårnet”. Her kan alle, der har lyst kvit og frit få adgang til Tårnet, hvor der er en smuk udsigt over hele København. Der kan forekomme ventetid, hvor gæster skal igennem et sikkerhedstjek som i lufthavnen for at komme op og nyde udsigten.

 

Besøg Løgismoses nye madmekka i Illum

På Illum Rooftop på 4. sal åbner der i september et madmekka, som Løgismose står bag. Det vil både fungere som et supermarked, hvor du kan gå på jagt efter Løgismose lækre produkter og delikatesser og som en slags café-restaurant, hvor du kan købe drikkevarer og madvarer, der kan nydes inden for eller på Illums tagterrasse.

 

Pluk æbler på Frydenlund Frugtplantage

Efterår er lig med æbler, og derfor er æbleplukning et oplagt forslag på ting du skal lave de kommende måneder. Tag turen til Vedbæk hvor Frydenlund Frugtplantage ligger. Plantagen er åben hver weekend frem til den 22. oktober fra klokken 10-16 lørdag og søndag. Et kilo selvplukkede æbler koster 16 kroner.

 

Spis overdådig kage hos ikoniske La Glace

Hyggelige indendørsaktiviter er oplagte, når efteråret kommer. Har du før besøgt ikoniske konditori La Glace i Skoubogade, ved du, at det er et besøg værd. Hvis du endnu ikke har oplevet La Glace, er det på tide. La Glace har eksisteret siden 1870 og er et must, hvis du skal have en rigtig kage-oplevelse.

 

Gå tur og se naturen skifte farver

Hvis du ikke når forbi frugtplantagen, skal du stadig ikke snyde dig selv for en tur i naturen, hvor du kan opleve naturen skifte farver. Meget kan man sige om efteråret, men der findes næsten ikke noget smukkere end de brændte orange og røde farver på bladene, som fylder skoven. Dyrehaven nord for København er et godt forslag til, hvor du kan opleve naturen på tæt hold. Når du forbi i slut-september, kan du også opleve kronhjortene i brunst, og det er sjovt.

 

Caroline Sølver

Selvom jeg er født og opvokset på Østerbro i København, er jeg på en måde også ny i byen. I sommer 2016 vendte jeg tilbage til København efter tre år i Berlin for at starte på Copenhagen Business School. Der sker meget i en hovedstad i rivende udvikling på tre år. Jeg er tilmed flyttet fra Østerbro til Vesterbro, hvor jeg har fået en fed, lille lejlighed. Jeg har også taget min kæreste fra New York med til København. Med ham er jeg nu igang med at genfinde min hjemby, og det vil jeg tage jer med til i mine indlæg her på Nyibyen.

Når jeg ikke blogger her eller studerer, har jeg gang i andre projekter såsom at skrive bøger og tekster og min egen personlige blog www.silverstories.dk