14/10/2016

Guide til efterårsferien

Skrevet af:

Kulturnatten

Få at sparke efteråret i gang, og slå de første tegn på efterårs-blues i gulvet, kan du allerede i aften starte til Kulturnat i København. Den 14. oktober er den årlige kulturnat, og her vil byen holde ekstraordinært længe åbent, og byde på en masse særlige arrangementer og aktiviteter – kun for denne ene aften. Besøg www.kulturnatten.dk og læg dit program for aftenen. Mange ting er gratis, så det er bare om at komme afsted.

 

SMK - Statens Museum for Kunst

Mandag er ofte lukkedag for de fleste gallerier og museer, men lige netop i efterårsferien holder kunsten ikke fri. Eksempelvis holder Statens Museum for Kunst åben mandag 17. oktober fra kl. 11-17, hvor du kan opleve to nyåbnede udstillinger. Særudstillingen Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin lader dig komme helt tæt på Rodins smukke tegninger, mens udstillingen Migrationspolitik kaster et kritisk blik på den aktuelle situation for flygtninge og migranter. Du kan selvfølgelig også altid gå på opdagelse i museets faste udstillinger og nyde en kop kaffe fra cafeen i glassalen med udsigt til træernes nye efterårsklæder.

 

Lidt mere med kunst… Copenhagen Contemporary og La Halle

Klods op ad Copenhagen Street Food på Papirøen er byens nye midlertidige kunstcenter Copenhagen Contemporary åbnet op. Til og med 2017 holder kunstcenteret til her i de 3.400 store haller på Papirøen, hvor skiftende udstillinger med moderne kunst vil have rigelig plads til at folde sig ud. Som kunstcentret er vinbaren La Halle også åbnet, der serverer vin og lette retter. En godt bud til en god dagsudflugt i gråvejret!

 

Gem dig i biografens mørke

Efteråret er højsæson for landets biografer og de mange ivrige biografgæster, og er en oplagt aktivitet til dig der holder en stille efterårsferie. Synk ned i de tunge velour stole og gem dig væk i mørket foran det store lærred i et par timer, og nyd at biograf-sæsonen for alvor er i gang.

 

Tag på æblerov

Hvis du alligevel trodser de skarpe oktober-temperaturer, så tag på æblerov. Efteråret er æblesæson, og der findes mange steder hvor man kan få lov at gå rundt og plukke æbler til sin egen most, æblekage eller bare for en undskyldning for at komme lidt ud. Lørdag den 15. er der desuden arrangement på Risskov Bibliotek, Fortebakken 7 kl. 10-15 i Aarhus, hvor du kan medbringe egne æbler og blive en ægte most-ekspert og få din egen hjemmebryggede øko-most med dig hjem.

 

Litterære ekstranumre i Aarhus

Sidste efterår gik forlaget 365Tekster og det århusianske spillested Radar sammen om et nyt koncept – ”Litterære ekstranumre”, som med stor fornøjelse gentages dette efterår ved en række koncerter og oplæg. Præmissen bag konceptet er at udvalgte forfattere inviteres til udvalgte koncerter, som de efterfølgende skal skrive om til en prosaisk tekst. Lydmor, Coco Moon og Chinah er nogle af de bands der tidligere har deltaget i konceptet, og lørdag den 21. oktober tager forfatteren Knud Romer til koncert med baby Woodrose, som lover sange der kredser om hjernevask, hamsterhjul, de sociale medier og meget andet. (Radar, Skovgaardsgade 3, Aarhus C.)