13/11/2018

HER FINDER DU BYENS BEDSTE...

Skrevet af:
Charlotte Caroline

Vintage shopping

Jeg er kæmpe fan af vintage butikker, for ideen om at finde unikke pieces, som ikke alle har, synes jeg egentlig er ret nice. I København er der en del vintage butikker, og her er nogle af mine yndlings, hvor tøjet ikke koster en formue.

I området omkring Larsbjørnsstrøde, København K, finder du forskellige vintage butikker og små ”skæve” cafeer, hvor man langs de graffitimalede vægge kan nyde sin kaffe og croissant udendørs, såfremt vejret tillader det.

Mine favoritter er:

Episode, wasteland og København K (som har 2 butikker tæt på hinanden).

Mit bedste køb har jeg dog gjort mig i en af Københavns ældste vintagebutikker: Kongens Klær’.

Adresse: Rosenborggade 10, KBH K og for nyligt har jeg opdaget ”thrift planet”, som ligger på Vesterbrogade.

Koncerter

Er der noget mere hyggeligt end at skabe uforglemmelige minder med sine venner? Personligt elsker jeg at gå til koncerter, og i København er der rig mulighed for at få en fed musik oplevelse; både på hverdage og i weekenden – også uden det skal koste dig dyrt.

Gratis koncerter: hele sommeren er der gratis koncerter hver søndag under åben himmel på Nemoland, Christiania.

Vega har over 300 koncerter om året, og jeg elsker muligheden for at ’opdage’ artister, man ellers ikke kendte til.

Socializing

Petanque Bar & Terrace: Da mine veninder fra Jylland var på besøg, skulle vi alle forberede en overraskelse, og her blev jeg præsenteret for dette sted. Hvis du er alene, er det ikke et dumt sted at nyde din kæmpe øl for småpenge, for tilkoblet stedet er der et hostel, og derfor er alle meget åbne og imødekommende.

”Pub Crawl Copenhagen”: Jeg har endnu ikke prøvet det, men det lyder grineren og er bestemt noget, jeg skal prøve i 2019: Man kan købe en billig billet som inkluderer en gratis drink på de barer, man besøger undervejs, og jeg tror det er en god måde at få indblik i nattelivet i København og generelt bare møde nye unge mennesker.

Going out on a budget

Kaffebar:

Hos Zaggi’s coffee kan du få kvalitetskaffe til kun 15 kr. Ligeledes finder du top lækre kager og en hurtig sandwich to go for samme sum! Snup en kaffe to go og nyd en gåtur rundt om søerne! Adresse:  Frederiksborggade 43, København K,

Søhesten:

Min veninde bor 3 minutter fra søhesten, som er en nice bar på sølvgade 103, Kbh K. Vi har derfor haft mange sjove stunder der, og det er stedét til at nyde en iskold bajer! Om tirsdagen er der quiz, hver onsdag er der live jazz og i weekenden er der dj og den vildeste fest!

Kassen:

Er man mere til gode (og stærke) drinks skal man starte på cocktailbaren ’kassen’, Nørrebrogade 18B. Stedet er særligt kendt for deres fredags happy hour, hvor man mellem 14-22 får to drinks for en pris (70kr.), men kom tidligt, for der er hurtigt pakket på det lille sted.

The Old Irish bar, Frederiksberg:

Jeg synes dette sted er for grineren, og jeg holdt derfor min 25 års fødselsdag her. Ude fra ser stedet ikke ud af meget, men når man træder ind, oplever man først et hyggeligt barområde (ofte med live musik), og går man længere ind i lokalerne, får man sig den største overraskelse: her forvandles stedet nemlig til en kæmpe klub. Kom tidligt og nyd nogle af deres vilde gin tonics tilbud.

Lidt af det hele

Brunch:

Café Oha, finsensvej 29 Frederiksberg: lækreste brunch, jeg nogensinde har smagt!

Instagram: @cafe_oha_copenhagen

Atmosfære:

Hotel sanders, caféen på 5. sal: tropisk og idylliske omgivelser:

Instagram: @hotelsanders

Til den søde tand:

Royal pandcakes:

Instagram: @royalpancakecph

Instagrammable food:

Instagram: @fars.dreng

Sharing food:

latinamerikansk mad hos PMY:

Instagram: @restaurant_pmy

Meget for pengene:

Gorilla i Kødbyen – 10 retter for 395 kr.

Hidden gem:

cafe og butik beau marche, København K

// Love, CC

Charlotte Caroline

Halløjsa! Kender I det at være ny i byen? Det gør jeg. I sommeren 2013 flyttede jeg for første gang til København fra Jylland (Aalborg), og jeg syntes dengang, at byen virkede meget stor og næsten uoverskuelig, men det synes jeg af gode grunde ikke længere.

Mit bedste råd ift. netop at falde til og føle sig hjemme i København: hop op på cyklen og lad din gps blive din bedste ven, på denne måde oplever du hurtigt, at KBH ikke er så stor endda.

Jeg elsker at gå på opdagelse, også i egen by, hvilket faktisk er noget jeg tror alle vil have det sjovt med, for hvor godt kender vi egentlig vores egen by?