26/4/2017

Her kan du få lækker og SU-venlig aftensmad i København

Skrevet af:
Caroline Sølver

Er der noget bedre end at forkæle sig selv med en middag, som man ikke selv skal tilberede? Hvis du er på SU, er det nok ikke en oplevelse, der forekommer alt for ofte. Jeg har i dag samlet et par måneders research omkring, hvor du kan få lækker aftensmad i København, der samtidig er SU-venlig.

Min guide er delt op i tre afsnit. Først skriver jeg om folkekøkkener i København. Dernæst caféer og sidst men ikke mindst, fine restauranter der tilmed serverer tre-retters menuer, hvor prisen er lav.

 

Fantastiske folkekøkkener: 

MADGLAD:

En favorit på Vesterbro, og den tidligere børnehave der nu er blevet til Folkekøkken-lignende-buffet-restaurant er fyldt op med sultne gæster hver aften. Ugens menu bliver offentliggjort på Facebook hver søndag. En ret + salatbuffet koster 60 kr., hvis du vil spise hos Madglad, og 50 kr. hvis du tager maden med hjem. Der er to forskellige menuer om dagen, og én af dem er altid vegetarisk.

Menu https://www.facebook.com/Madglad-218589014872020/?fref=ts

 

ABSALON:

Folkekært folkekøkken i den tidligere kirke på Sønder Boulevard. Her er mega populært, så der kan forekomme ventetid, inden du får en plads ved siden af de andre sultne københavnere ved langbordet, hvor maden bliver serveret family-style. Hos Absalon er der folkekøkken hver dag. Et måltid koster 50 kr og 100 kr om fredagen, hvor kokkene giver den ekstra gas. Mandag og onsdag er vegetardage.

Menuen kan ses her: http://absaloncph.dk/?page_id=3651

 

KORSGADEHALLEN:

Hver torsdag kl. 17.30 inviterer Korsgadehallen på Nørrebro til folkekøkken. Madens tema er eksotisk, tilberedt og serveret af en frivillige, der går under navnet Ishtar – De Etniske Rødstrømper. Overskuddet går til socialt arbejde. Du skal af med 60 kr for et ærligt måltid mad hos Café Le Rouge.

Menu: https://www.facebook.com/Ishtar-De-Etniske-R%C3%B8dstr%C3%B8mper-555217851198760/?fref=ts

 

Restauranter og caféer til aftensmad: 

BARYL: http://www.baryl.dk/menu/

Baryl ligger på Griffenfeldsgade med udsigt til Folkets Park og er først og fremmest blevet kendt for deres lækre brunchtallerken fyldt med gode sager til kun 80 kr. Men det stopper ikke her. Baryl serverer nemlig også aftensmad. Menuen er enkel, og du kan enten vælge mellem en Baryl-tallerken til 75 kr, der på samme måde som brunchen er fyldt med gode sager, eller du kan få rugbrødspizza til 40 kr. Det lyder måske specielt, men skal helt sikkert prøves!

JAGGER: http://jagger.dk/ En menu med en lækker burger samt pomfritter og sodavand til under 100 kr? Ja tak. Jagger er på niveau med tidens yndlingsburgere i København, Gasoline Grill og Yoburger vil nogle mene og andre måske være uenige, men den væsentlige forskel er, at der hos Jagger er mindre kø samt mulighed for at sidde ned og nyde maden. Menuen hos Jagger spænder desuden lidt bredere, og man kan også få milkshakes, fried chicken og hotdogs. Jagger ligger desuden både på Istedgade, Vesterbro og på Amager.

 

KUMA: https://www.facebook.com/kumacph/?fref=ts http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/kuma Kuma er en ny spiller på markedet, der i den grad bringer noget nyt til København. Kuma serverer nemlig japansk mad, men uden fine fornemmelser. En ærlig skål miso-suppe koster 20 kr, du kan få forskellige sticks og sideorders med kød eller grøntsager til 15 kr, og Okonomiyaki, en japansk omelet til 50 kr. Alt efter hvor sulten og nysgerrig du er, er ideen hos Kuma, at du vælger forskellige retter fra menukortet.

 

Når SU’en rækker lidt længere, og det skal være lidt finere…:  

Er der noget, du skal fejre, eller trænger du bare rigtigt at forkæle dig selv? Så er restaurant-fælleskabene Cofoco og Madklubben klar til at give dig en skøn mad-oplevelse, uden at du skal af med hele din SU på en gang. Cofoco står eksempelvis bag restauranter såsom ysters and Grill, Vespa, Väkst og Höst. Her kan du få tre retters menuer til mellem 275 og 325 kr. 

 

Det samme er tilfældet hos Madklubben, der blandt andet ejer Gran Torino og Alabama Social. Her får du tre retter for mellem 200 og 300 kr.

 

Menuen for alle omtalte restauranter hos Cofoco og Madklubben findes på deres respektive hjemmesider.

Caroline Sølver

Selvom jeg er født og opvokset på Østerbro i København, er jeg på en måde også ny i byen. I sommer 2016 vendte jeg tilbage til København efter tre år i Berlin for at starte på Copenhagen Business School. Der sker meget i en hovedstad i rivende udvikling på tre år. Jeg er tilmed flyttet fra Østerbro til Vesterbro, hvor jeg har fået en fed, lille lejlighed. Jeg har også taget min kæreste fra New York med til København. Med ham er jeg nu igang med at genfinde min hjemby, og det vil jeg tage jer med til i mine indlæg her på Nyibyen.

Når jeg ikke blogger her eller studerer, har jeg gang i andre projekter såsom at skrive bøger og tekster og min egen personlige blog www.silverstories.dk