2/11/2016

Her shopper du retro-møbler i København

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

København byder på et væld af forretninger som forhandler retromøbler i alle prisgrupper. Og jah... antagelsen om at genbrug/antikviteter er noget dyrere i København end andre steder i landet er desværre ganske korrekt, men dermed ikke sagt at man ikke godt kan gøre sig et godt køb! Så til de af jer som ikke har bil, anhængertræk, motor på Christianiacyklen, tålmodighed eller tid til at køre landet tykt og tyndt for at finde det rigtige møbel, har jeg lavet en lille nogenlunde bydels opdelt liste over byens bedste retromøbelbutikker.

B&W Hallerne på Refshaleøen

B&W Hallerne

Refshalevej 163, 1432 København

B&W hallerne er et af mine favorit steder at gå på møbeljagt. Placeret ude på Refshaleøen ligger denne teakhimmel og søger man en kommode, skrivebord, reolsystem eller spisebords stole - så er det klart herud man skal tage. Der er møbler til alle niveauer af "handyness"; alt fra vedligeholdte og renoverede møbler til dem der bare skal have lidt olie, til dem der både skal have sandpapir, olie og nyt betræk. Priserne afhænger selvfølgelig af møblet og møblets stand og man kan sagtens tillade sig at "prutte om prisen" selv om mange af møblerne og dimserne har prismærker. Loppemarkedet har KUN åbent i weekenderne i lige uger - fra kl. 10:00 til kl. 16:00 og de tager ikke Mobile Pay eller kort.

‍I midten af B&W hallen står der en masse containere og oven på dem er der lavet en helt "etage" med stole…virkelig mange stole...
‍Der er så ufattelig mange smukke skænke B&W Hallen… i alle højder og længder.

Frederiksberg

Antik Form & Design Finsensvej 52, 2000 Frederiksberg

Dejavue Design H. C. Ørstedsvej 66, 1879 Frederiksberg

Finderi Roarsvej 3, 2000 Frederiksberg

Antikhallen Vesterbrogade 179,  1800 Frederiksberg 

Lysfabrikken H.C Ørstedsvej 22A, 1879 Frederiksberg C

Habengood Peter Bangs Vej 110, 1800 Frederiksberg

Genfund Borups Allé 144, 2000 Frederiksberg

 

Nørrebro

Old KBH Nørre Farimagsgade 53, 1364 Kbh. K

TopSkat Blågårdsgade 13, 2200 Kbh. N

Quriosa Rantzausgade 33, 2200 Kbh. N

Epoke Rum Jagtvej 19, 2200 Kbh. N

Retromania Nørrebrogade 152, Kbh. N

 

Amager

Smukt Brugt Amagerbrogade 146, 2300 Kbh. S

Roxy Klassisk Jorisvej 13, 2300 Kbh. S

Leben CPH Amagerbrogade 201, 2300 Kbh. S

Antik Pjot Egegårdsvej 53, 2610 Rødovre

 

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"