29/6/2018

BUDGETVENLIG BRUNCH I AARHUS

Skrevet af:
Mette Høgh

I dag vil jeg forkæle de Århusianske læsere med en lille guide, over de - i følge mig - bedste brunch steder, der befinder sig her i Aarhus. Jeg elsker selv brunch, og spiser det desværre alt for lidt, hvilket er en fejl! Der er ikke noget mere hyggeligt end at spise en god brunch med gode venner, eller ens familie. Man kan sidde i flere timer, hygge spise, drikke noget kaffe, og snakke om alt. Jeg er vild med det.

De fleste steder vil være budget venlige, på nær et par stykker. Men ikke desto mindre er de alle utrolig lækre, og kan få en hver madelskers tænder til at løbe i vand.

Langhoff og Juul

Hos Langhoff og Juul får man en super lækker brunch, som er lidt anderledes, end den traditionelle brunch. Man får mange forskellige ting. Både æg, bacon og pølser, samt ymer, hønse- og laksesalat osv. Det er en super fin brunch. Stedet er beliggende i Guldsmedgade, som personligt er en af mine yndlingsgader i Aarhus. Hvis man er så heldig at få et bord ved vinduet, skal man helst sætte et par timer af til sin brunch, da man nemt bliver hængende, og blot sidder og kigger på folk, der går forbi. Det elsker jeg selv at gøre.

Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus 

Pris: 148 kr. (Ikke inkluderet drikke)

Åland 

Åland er en ny tilføjelse til mine fortrukne brunch steder i Aarhus. Men ikke desto mindre er det blevet en kæmpe favorit. Ikke nok med maden smager himmelsk, så er cafeen også det man kalder ''insta værdig!'' Maden bliver serveret pænt, lemonaden kommer i ananas glas, plus der er pynt på næsten alle retterne. Deres koncept er super smart. Man kan vælge en brunch med 3 eller 5 retter, og derefter helt selv vælge, hvad ens brunch skal bestå af. På den måde undgår man, at man får en tallerken, hvor der er noget man ikke kan lide. Det er super smart!

Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C 

Pris: 3 retter for 89 kr., 5 retter for 129 kr.

Cafe Glad

Hos Cafe Glad kan man få en brunch platte, med en masse forskelligt, men faktisk foretrækker jeg selv at lave min brunch, i den forstand, at de har super meget forskelligt morgenmad. Jeg plejer at vælge en smoothiebowl og en chiagrød. Jeg synes, det er super lækkert, at man på den måde både kan vælge imellem en komplet brunch platte, men at man også selv kan sammensætte sin brunch ud fra deres mange morgenmadsretter. Det skal lige siges, at deres smoothiebowl smager helt fantastisk!!

Frederiks Allé 127, 8000 Århus C 

Pris: Brunchplatte : lille 75 kr., stor 140 kr. - Sammensat brunch er svær at sætte pris på.

Salling Rooftop

De fleste af jer, har helt sikkert hørt om Salling Rooftop. Det er simpelthen det fineste sted! Det er så smukt, hyggeligt, og med den mest vidunderlige udsigt udover hele byen! De har deres egen restaurant/cafe på deres rooftop, hvor man kan blive forkælet med alt muligt lækkert mad, f.eks. en super god brunch. Det er en helt traditionel brunch med æg, bacon, yoghurt, pålæg, frugt og brød. Simpelthen så godt!

Søndergade 27, 8000 Aarhus C 

Pris: 95 kr.

Globen flakket - All inclusive

Man gemmer vel altid det bedste til sidst ikke? Det her må klart være min favorit. Det er dog også det dyreste, men det hænger tit sammen. Jeg har så længe, jeg kan huske, spist brunch med mine familie på Globenflakket, men de har netop for et halvt års tid siden, udvidet deres lokaler samt menukort. Nu kan man både få alm brunch, og deres all inclusive brunch. Det er deres all inclusive brunch, vi skal snakke lidt om. Man sidder i deres øverste lokaler, som er indrettet som en superfin rustik lejlighed med udsigt udover åen og en gågade. Maden er helt fantastisk, og der er så meget forskelligt. Drikkevarer er inkluderet i prisen. Der er champagne, kaffe, te, smoothie, milkshake, juice og lemonade. Det er super lækkert! Prisen er selvfølgelig lidt høj, men jeg vil sige, at det klart er pengene værd!  

Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C 

Pris: 235 kr. (2 timer)

Jeg håber, I kan bruge min lille guide til noget, og I har lyst til at prøve de forskellige steder! Jeg kan i hvert fald love jer for, at I ikke går sultne hjem!

Mette Høgh

Jeg hedder Mette Høgh, er 20 år gammel, og er født og opvokset i en lille by, lidt udenfor Aarhus. 

For mig er Aarhus den mest charmerende by, der har så meget mere at byde på, end hvad folk går og tror. I sommers blev jeg student, på Aarhus Business collage. Nu arbejder jeg fuldtid med mine sociale medier. Jeg forsøger så vildt muligt at inddrage Aarhus i min blog Mettehogh.dk, og Instagram (Mettehogh) så meget som muligt 

Selvom jeg har boet lidt uden for Aarhus hele mit liv, bliver der ved med at dukke nye sider op af byen, jeg aldrig før har set. Det, jeg elsker mest ved byen, er, at der er så mange små spots, skønne gader, og hyggelige cafeer, man bliver ved med at opdage, selv efter så mange år.