7/10/2016

Københavns nye øko-supermarkeder

Skrevet af:

LØS Market

Landets første emballagefri og 100 % økologiske supermarked. Her findes alle varerne i løsbeholdere, lidt ligesom i en slikbutik, som du selv udvælger, vejer og fylder i dine egne medbragte beholdere eller køber en genbrugs-glasbeholder i butikken.

LØS Market. Saxogade 77, Vesterbro. www.loes-market.dk.

WeFood

Landets første butik der sælger overskydende varer, som supermarkederne ellers ville have smidt, fordi de er tæt på udløbsdatoen, er forkert mærket eller har beskadiget emballage. WeFood drives af frivillige og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælp. Efter de første åbningsdage i februar i år blev butikken hurtigt lagt ned af den store interesse og efterspørgsel, og efter konstant ribbede hylder i butikken er samarbejdet med de supermarkeder og grossister, der donerer deres overskudsvarer til butikken nu blevet yderligere styrket. Hold øje med butikkens Facebook-side, som dagligt opdateres så du kan holde med hvilke varer der er på hylderne fra dag til dag og sælges til fordelagtige priser.

WeFood. Amagerbrogade 151, Amager. Hverdage 15-19. www.we-food.dk

Den Veganske butik

Med ambitionen om at være den billigste helsekostbutik, er den Veganske Butik en konceptbutik, der både sælger mad og drikkevarer, tøj, tasker, sko, planter, kogebøger og økologisk hudpleje – alt sammen vegansk. Butikken sælger bl.a. en masse tørvarer, som eksempelvis superfoods, men også veganske vine og kasser med lokale grøntsager og frugt.

Den Veganske Butik. Rosenborggade 12, kld. Indre by. www.denveganskebutik.dk.