4/5/2017

Maritime København - lær din by at kende fra vandet

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Maritime København

De fleste udfrakommende forbinder ikke ligefrem København med strande og badning. Men er der noget som København kan byde på, så er det dét! Fordi udover en cirka 4,5 km Amager Strandpark, samt Svanemøllestrand, så byder København også på spændende havnebade som Havnebadet Islandsbrygge - der placeret midt i København har den ubetingede flotteste urbane udsigt. Herudover byder København blandt andet også på Havnebadet Sluseholmen og den arkitektoniske perle Kastrup Søbad.

Udover de mange bademuligheder, der absolut er gode at kende i den hastigt nærmende sommervarme, så byder København også på en del aktiviteter væk fra landjorden. Jeg guider jer her til nogle af mine favoritter "på vand" og nogle af dem som jeg stadig har til gode. Fordi let's face it, at være på vand giver følelsen af frihed og ro eller det stik modsatte: et adrenalin kick!

Go Boat tur i Københavns Kanaler

Go Boat - den bæredygtige løsning

En af de hyggeligste måder at opleve Københavns kanaler på er med en privat båd, som kan betjenes helt uden bevis eller erfaring. Bådene er drevet af solceller og har en lydløs motor, som gør konversationerne noget nemmere. I midten af bådene er der placeret et picnicbord, med plads til de 8 personer, som båden kan rumme. Picnickurven & vinen kan man selv medbringe, man kan vælge at selje inden om papirøen og aflægge Copenhagen Streetfood et besøg eller man kan vælge at handle i Go Boats økologiske udvalg.

Sejltur til Flakfortet

Flakfortet ligger ca. 45 min. sejllads fra Nyhavn, hvor en dobbeltdækker båd tager dig med. Det er en skøn sejltur i godt vejr og når udsigten kan nydes på dækket, imens man bliver blæst godt igennem. Flakfortet er en menneskeskabt ø, som var en del af det danske forsvarsværk. På en varm sommerdag og når lystbådhavnen og bordene på øens eneste restaurant er fyldte, kan man med lidt god vilje føle sig henlagt til Syd Frankring. Husk at medbringe et håndklæde og badetøj - det er nemlig tilladt at bade i kanalen :)

Netto bådene

At selje med Nettobådene er en af mine store favoritter og jeg kan stort set citere hele guidens tale. De guidede ture rundt i Københavns kanaler, er for den nye Københavner uvurderlig, idet man præsenteres for historiske detaljer og anekdoter omkring byen. Ved du f.eks. hvilket hus i Nyhavn H.C. Andersen boede i, hvad "Hovsa-missilet" var for en fætter eller hvor mange etager der er under jorden på Operaen? ;)

Bådene er proppede om sommeren - men helt ærligt så elsker jeg at se andre være begejstrede og fascinerede over vores by! Jeg bliver faktisk helt stolt og tilgiver at få et kamera i hovedet, idet båden når Den Lille Havfrue. Og så elsker jeg bare den vinke-kultur der er når man sidder i en båd! Om det er til andre både eller folk der sidder på kajen i Christianshavns kanal og nyder en øl i aftensolen.

På Nettobådene må gerne medbringe sin egen madpakke og drikkevarer. Husk en flaske vin, glas og solcreme;)

RIB - speed & atter speed

Kan du samle max. 12 personer, kan du får en hæsblæsende tur i en Power Rib båd, som i den grad kan forbindes med fart og action! I dette filmklip får man en udemærket ide om hvor hurtigt det går. Jeg har det stadig til gode ;)

Copenhagen Cable Park

Hvis man har prøvet at snowboarde, surfe eller skate har man en lille fordel når det kommer til at wakeboarde. Men alle er velkomne til at prøve kræfter med denne sport! Kender du ikke til wakeboarding vil jeg anbefale at se den lille kort film "A day in Copenhagen Cable Park".


Kajak

Hvis du gerne vil lidt tættere på vandet og "arbejde" lidt for at opleve København glide forbi dig, tag da på en guidet Kajak tur. Særligt lyder den nordiske gastronomi tur, ret appetitelig. Kayak Bar ligger i hjertet af København, lige midt mellem Børsen, Nationalbanken og Christiansborg. Hele området er fredet og de historiske omgivelser giver stedet et helt særligt præg. Caféen/baren der er knyttet til kajakklubben er i den grad en perle hele sommeren.

Sov på en båd

Kommer familien til storbyen og har du ikke plads på sofaen, men gerne vil give dem en ganske speciel og anderledes opleves - så er bådhotellet CPH Living en perfekt løsning ;)


Spis på en båd

Restaurant Viva er kendt som båden ved broen (Langebro) og er et sted jeg igennem årene har besøgt. Restaurant VIVA er bygget på en gammel pram, som danner de fineste rammer i maritime lokaler, soldæk og fantastisk udsigt. Den 2. maj åbner Viva igen op for bordreservationer og jeg tør godt anbefale det på forhånd ;)

God sommer i København ;)

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"