15/5/2018

Mine favorit spisesteder i København

Skrevet af:
Sandra Willer

Jeg er slet ikke ægte Københavner, så jeg kender alt til at være "ny i byen" men efter at have boet her i en 4 års tid og også have danset, spist og shoppet gaderne tynde et par år inden jeg faktisk flyttede, er jeg ved at have kortlagt alle de gode insta caféer, den bedste butterchicken og chinabox. I dag skal det nemlig handle om mine favorit spisesteder i København! Min guide indeholder både økonomivenlige food musts og lidt dyrere alternativer, som du ved lejlighed eller luft i budgettet bør besøge.

Hotel Sanders

Tordenskjoldsgade 15, 1055 København

Det her spot er nyt, men er hurtigt blevet en favorit. Når i kommer til hotellet, skal bede I om at komme op i "konservatoriet", dér er den skønneste udestue, det smukkeste lys og lækre snacks. Nu drikker jeg ikke kaffe selv, men dét har jeg også set folk gøre i rigelige mængder deroppe. Selv er jeg stor fan af "trøffel bikini", som er små toasts med trøffel i.. ja tak. Jeg kan også anbefale at nyde et glas vin om aftenen på Hotel Sanders. Bedst af alt behøver I ikke finde den store pengepung frem, men kan blot nyde en cola imens i udforsker hotellets smukke arkitektoniske atmosfære, eller blot ønsker at skyde seje billeder til instagram - af hotellets lækre interiør og detaljer.

Prisleje: $$$

Øverste billede: LOJOS // nederste: BOLLYFOOD

Lojos 

SocialLandemærket 7, 1119 København

På Lojo's kan du få "frosé" - basically slush ice lavet af rosé, mini burgers, fritter, kroketter.. en masse lækre tapas style retter og virkelig gode drinks. Der er altid en festlig men afslappet atmosfære, og det er et oplagt sted at starte inden en bytur.

Prisleje: $$

Bollyfood

Slagterboderne 10, 1716 København

Nok det sted, jeg bestiller takeaway oftest fra. Når det så er sagt, så er deres restaurant i Kødbyen bestemt også et besøg værd, særligt på en sommer aften. Her er der virkelig hyggeligt og fint. Der er også åbnet en restaurant på Frederiksberg, men den har jeg ikke prøvet endnu. Og... som de af jer, der følger mig ved; byens bedste butter chicken! Og husk naan brød.

Prisleje: $$

The Organic Boho

Prinsessegade 23, 1422 København

Den bedste og mest eventyrlige café i hele byen! Oven i det, så er den også vegansk og økologisk. Her kan du spise regnbuen til fair priser. The Organic Boho ligger lige midt i Christianshavn og serverer alt fra acai bowler, til sweet potato fries og farverige smoothies, juices og shots. Der er den hyggeligste atmosfære, det er helt som at komme til Bali.

Prisleje: $$

ØVERSTE: ROSSOPOMODORO // NEDERSTE: THE UNION KITCHEN

ROSSOPOMODORO

Østergade 52, 1001 København K

På toppen af Illum rooftop finder i det ofte frekventerede rossopomodoro.Her drikker man aperol og spiser pasta eller deres delikate pizzaer. Jeg kan på det varmeste anbefale desserten "calda calda", som er en dessert bestående af fried pizzadej med sukker og nutella. Yum! Udenfor er det perfekte after work sted at mødes, og indenfor er der marmorborde perfekt til instagram. Nyd en af byens bedste udsigter imens du fylder dig med italienske lækkerier. 

Prisleje: $$

The Union Kitchen

Store Strandstræde 21, 1255 København

Et andet insta sted! I har helt sikkert set de karakteristiske kaffer med sassy tekster og motiver, men nu drikker jeg det jo ikke selv. Jeg kan dog sige at alt jeg har spist, både til morgen, frokost og aften har smagt helt fantastisk godt og mine yndlings fritter i hele byen får man her. De er perfekte, tynde og sprøde med en let trøffelsmag (ikke for meget) og virkelig god chili mayo til. De laver også en mean avo mad, og til aftensmad kan man få noget mac'n'cheese der smager rigtig godt. Der er tit rigtig crowded især i weekenden, og jeg har engang set Emma Stone herinde, haha!

Prisleje: $$$

No 11

Sankt Annæ Pl. 11, 1250 København

INSTA STEDET! Så hyppigt frekventeret af instagram glade piger, at jeg mener at have set det på Anders Hemmingsen. Men altså, det ligger bare virkelig godt på Sankt Annæ plads, hvor alle bygningerne er pæne og hvide og man kan sidde i solen det meste af dagen. Jeg kan vildt godt lide deres quiche til frokost - jeg har en ting med tærter, quiche etc. det er altså undervurderet spise! For det meste tager jeg dog bare noget at drikke, når jeg er her.

Prisleje: $$

ØVERSTE: SOULS // NEDERSTE: HOOKED

Souls

Melchiors Pl. 3, 2100 København Ø

Et andet lækkert vegansk sted. Jeg har faktisk kun spist morgenmad her, da de har en virkelig god brunch, men sidder altid og savler over frokost og aften kortet, så det er på min to-do liste at komme derned efter kl 12. Alt er lækkert og frisk. Her er super travlt i weekenderne, jeg kunne ikke få plads sidst, så det kan være en idé med en reservation!

Prisleje: $$

Hooked

Nørrebrogade 59, 2200 København N

På Nørrebro finder i Hooked, som er det lækreste seafood sted - det formår nemlig at kombinere alt det gode fra havet, med alt det gode fra frituren hehe, og der er derfor fritter, tempurarejer og kammuslinger at hente. De laver en mean pokébowl og har nogle gode deals, hvor der er bode poké, fritter og dip for 135,-. Man kan spise der, men er også velegnet til takeaway. 

Prisleje: $$

On the go

Og til sidst, til de helt hurtige! Hvis jeg er på farten og bare skal have noget med, så er min største last en china box. Den ved lige Kultorvet er bedst i min optik, og jeg har prøvet dem alle ;-) Jeg plejer at skulle have en stor (til 50,-, en lille koster 35,-). Det er altså greasy - så har jeg advaret jer hehe.

Det bedste pizza slice finder man i Holms Bager (jeg plejer at tage den, der ligger i Illum). De er sindssygt gode!

Prisleje: $

Det var mine bedste mad tips! 

Sandra Willer

Jeg hedder Sandra, jeg er i starten og tyverne og bosat i København. Jeg er opvokset på landet, men flyttede hjemmefra og ind til København i den spæde alder af 17 år. 

Siden der har jeg både danset, shoppet og spist mig igennem byens gader.

Jeg deler glædeligt ud af mine tips, som omfatter alt fra gode "insta-caféer", til den bedste snaskede china-box og til hvor der er udsalg på designer stiletter. 

Til hverdag lever jeg af mine sociale medier, herunder min blog www.blogbysandra.dk. Jeg glæder mig til at tage jer med rundt i København!