25/9/2017

DO IT YOURSELF - Når selvgjort er velgjort - 6 DIY'S til boligen

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

At "skabe sit hjem" er for mig meget mere end at indrette det personligt og beslutte farven på væggene - det er også at "lave sit eget", at være kreativ og på den måde både skabe et mere personligt indhold men også et mere personligt forhold til sine ting. At bygge og genanvende/upcycle betragtes ofte som en modreaktion på nutidens overforbrug. Men det er også en ikke ubetydelig kendsgerning, at det ofte er billigere end at købe nyt. Og desto mere man over tid giver sig i kast med, desto større et lager har man af handy ting til fremtidige projekter, som jo kun er med til at gøre projekterne endnu billigere på sigt.

DIY-bølgen på boligfronten har da også længe været en trend. Jah, så længe at det efterhånden ikke engang kan betragtes som værende "en trend". Nok snarere en livsstil. En livsstil som jeg altid har omfavnet og virkelig er fortaler for. Men dog uden at være helt hellig, fordi der sniger sig da selvfølgelig også nye færdigfabrikerede ting ind her på Tørreloftet. Jeg kender min grænser efterhånden :)

Der er noget frigørende og empowering ved at upcycle ting eller lave tingene fra bunden - specielt når man lykkes! For et par år siden besluttede kærestemanden og jeg os for at lave vores egne radiaotorskjulere, da vi syntes at dem der var på markedet var alt for dyre. Og så passede ingen af dem ind i vores meget skæve taglejlighed. Ingen af os havde dog rigtig bygget noget før, så vi var faktisk på temmelig slap line med hele projektet. Men det lykkedes os skisme at lave nogle flotte skjulere - faktisk to forskellige designs, som dækkede lige nøjagtig de behov vi havde. Aldrig har jeg været så stolt! Jeg var som en 5-årig mig, der stolt viste min mor min hjemmelavede sparegris (en klump u-udhulet ler med en dermed uanvendelig møntindkast). Sidenhen er vores mod kun vokset og vi er blevet mere dristige med vores projekter - fra at lave billedrammer til at lægge fransk café inspireret mosaikgulv. Men uanset størrelsesordenen på projekterne, så er der bare noget virkelig selvtilfredsstillende ved at lave sine egne ting. For ikke at glemme den lidt klichéfyldte, men sande kendsgerning; at man ender ud med noget som ingen andre har.

Udover at være frygtløs når man kaster sig over et DIY projekt, så skal man også være fuldstændig grænseløs når det kommer til at "tænke ud af boksen". Nogle gange skal der nemlig ikke meget mere end et par sugerør til, før en lampe for eksempelvis forvandles  (se  min "DIY 1" nedenfor)

Uanset hvor mange tommelfingre man mener at være i besiddelse af, så vil jeg til hver en tid anbefale, at man kaster sig ud lidt i selvdimseri - uanset størrelsesorden. Man kan nemlig komme rigtig langt ved at søge information og guidance i omgangskredsen eller på internettet. Det er faktisk yderst sjældent at jeg ikke har formået, at finde en guide der passer nogenlunde til det jeg søger - og her er YouTube og Pinterest mine bedste venner!

Jeg har herunder samlet nogle af mine DIY projekter - måske der lige er en du manglede ? :)

1 / Minimalistiske Art Deco Lamper

2/ Hjemmelavede rammer i råt træ & Læder

3/ Køkkenhylderer i træ - et råt & organisk look

4 / Sådan lægger du dit eget franskinsinspirerede mosaikgulv

5 / Opsætning af Metrofliser - Det er meget nemmere end du tror

6/ Lav dine egne radiatorskjulere - 2 forskellige designs

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"