10/9/2016

Noget om at flytte hjemmefra

Skrevet af:
Nymaane

Glæde, nysgerrighed og nervøsitet - det er primært de følelser, der overtager, når man skal flytte for første gang. Tro mig, jeg har selv prøvet det!

Jeg har boet det samme sted, med de samme mennesker, i 19 år, og selvom jeg glædede mig til at flytte til Århus for at studere og bo sammen med min kæreste, var det lidt nervepirrende. For mig var det ikke bare at flytte ud, men at flytte væk. Århus ligger nemlig omkring tre timer med offentlig transport væk fra Skave, min barndomsby. Det hjalp meget, at jeg allerede kendte til Århus – min kæreste boede her i forvejen, hvilket betød, at jeg allerede havde rejst en del frem og tilbage, så jeg vidste godt hvad jeg begav mig ud i. Sådan nogenlunde, i hvert fald.

Jeg husker stadig ”store flyttedag”, en dag jeg havde glædet mig til i mange måneder! Vi pakkede en mindre lastbil med mine ting, og kørte til Århus. Vi pakkede ud, samlede møbler, fyldte skabe og skuffer, rykkede rundt på det hele igen. Vi smilede og grinede, det var en dag med store forandringer for alle. Så skulle mine forældre hjem, og dér begyndte det at blive mærkeligt; de var på besøg hos mig og skulle nu hjem, imens jeg allerede var hjemme – jeg skulle ikke med dem. 

Det var en afsked, jeg aldrig havde prøvet før. Jeg er det ældste barn, det første der forlod reden, og især min mor var meget rørt da de skulle køre, så det blev jeg også. Det var slet ikke fordi jeg ikke var glad for, at min adresse nu var i Århus sammen med min kæreste! Jeg havde bare ikke forventet det farvel, der også var i flytteprocessen.

Da den korte afsked var overstået, begyndte nysgerrigheden og glæden igen at tage over. Jeg tror at det er lige meget om man bor alene eller sammen med andre; når man flytter hjemmefra, bliver man fyldt op med en helt ny følelse af selvstændighed. Det er mit værelse, min stue, min adresse. Jeg køber ind, jeg vasker tøj, jeg rydder op. Det er sjovt hvordan pligter, man ellers hadede, pludselig er med til at skabe følelsen af at være sig selv og have sit eget. 

Det at flytte hjemmefra – det at flytte til en ny by - er ret stort, men også ret fantastisk.

Nymaane

Hej med jer!  Oprindeligt kommer jeg fra en lille, dejlig by der hedder Skave, men for to år siden flyttede jeg til Århus for at studere; det betyder også at jeg netop er gået i gang med tredje år på universitetet, hvor jeg læser psykologi. Udover at studere er jeg vikar i en integreret børnehave og frivillig ved Dansk Flygtningehjælp, to ting jeg er meget glad for. I min fritid elsker jeg at skrive, og ikke nok med at jeg blogger om det at være ny i Århus her på nyibyen.dk, kører jeg også på min egen blog nymaane.dk.

Jeg kunne selv have brugt en side som denne, da jeg flyttede til Århus, og glæder mig rigtigt meget til at dele mine erfaringer om det at være tilflytter!