Ny i Aarhus – sådan udvider du dit netværk, mens du lærer byen at kende

Skrevet af:
Sidsel og Lasse

Aarhus er en virkelig fantastisk by, og især hvis du lige er flyttet hertil, er der en masse gode muligheder for hurtigt at lære Smilets By bedre at kende mens du på samme tid udvider din bekendtskabskreds.  Aarhus er som bekendt den by i Danmark med flest studerende pr. indbygger, hvilket betyder, at der er en masse gode arrangementer og initiativer, der specifikt er rettet mod at tiltrække byens studerende. Vi har forsøgt at lave en liste over nogle af de bedste initiativer:

Kapsejlads – Den årlige Kapsejlads, som løber af stablen i Aarhus Universitetspark, er efterhånden blevet en af de mest besøgte begivenheder i Aarhus, og det med god grund. Her er god mulighed for at møde medstuderende og studerende fra andre uddannelser (og efterhånden også ikke-studerende, der bare møder op, fordi det er sjovt). Der er både plads til at feste igennem fra morgenstunden og til at tage det lidt mere med ro med et tæppe og en madpakke.

Stella Polaris – Hver sommer i august samles en masse glade aarhusianere i Botanisk Have til solskin, afslapning, god musik og en fantastisk stemning. Det er et bredt udsnit af byens befolkning, der møder op, og der er plads til alle. Bestemt et besøg værd, uanset om du er til ren afslapning eller lidt mere fest i gaden.

Klub27 på ARoS – Er du bare en smule kunstinteresseret og endnu ikke fyldt 30 år, er Klub27 på ARoS et must. Medlemskabet er billigere, og du må gratis tage en ledsager med, når du besøger museet. Derudover afholdes der fire gange om året et arrangement for alle Klub27-medlemmer, hvor der serveres cocktails og bliver fortalt om de nyeste udstillinger, mens en DJ vender plader hele aftenen. Virkelig hyggeligt og bestemt en sjov og alternativ måde at tilgå kunsten på.

Danmarks Største Fredagsbar – Ikke så længe efter Aarhus Universitets semesterstart afholdes Danmarks Største Fredagsbar i Universitetsparken. Om dagen er der en lang række forskellige sportsaktiviteter, og det er blandt andet muligt at stille op med hold i volleyball, fodbold, ultimate og meget andet. Om aftenen er der livemusik og fadøl i de store, opsatte telte. Et godt afbræk, hvis du føler dig hårdt ramt af semesterets start.

Aarhus Sommer Chillout – Hver sommer mødes Aarhus’ ungdom til fest og chillout. Arrangementet har holdt til forskellige steder, og denne sommer løber det af stablen på Officerspladsen og amfi-scenen mellem Musikhuset og ARoS. Livemusik, forskellige aktiviteter, madboder og kolde drikke danner rammerne om en altid hyggelig eftermiddag og aften med et altid velarrangeret musikprogram.

Godsbanen – I de senere år er Godsbanen bag Scandinavian Congress Center virkelig blomstret op som Aarhus’ kreative epicenter, hvor du blandt andet har mulighed for at lave keramik, plotte og printe plakater, se teater og koncerter, spise frokost og gøre brug af de mange forskellige arrangementer inden for musik, mode, kunst, interiør, mad og meget mere, som løbende afvikles i Godsbanens store haller. Sørg for at holde øje med det næste arrangement på Godsbanen – det vil du ikke fortryde.

Frivilligt arbejde – I Aarhus er der rig mulighed for at udføre frivilligt arbejde ved flere forskellige lejligheder, hvilket også er en fantastisk måde at møde nye mennesker på, mens du samtidigt har det sjovt. Eksempelvis søger Northside Festival altid frivillige til forskellige jobs og positioner på festivalen, og er du heldig, kan du endda få noget studierelevant erfaring på CV’et. Som tak får du naturligvis gratis indgang til festivalen.

Foreningsliv – Er du startet på en videregående uddannelse eller i gymnasiet, så er det en rigtig god idé at undersøge, hvilke foreninger, klubber og arrangementer, dit studiested har at byde på. Du får en masse gode nye bekendtskaber ved eksempelvis at sidde i festudvalget, ved at være tutor eller instruktor, ved at deltage i planlægningen af uddannelsens forskellige arrangementer og generelt engagere dig i aktiviteterne på dit studiested. Vi har for eksempel begge været tutorer på vores respektive studier, hvilket har givet os nogle fantastiske oplevelser og gode venskaber.

Sidsel og Lasse

Vi hedder Sidsel og Lasse og har boet sammen i en lille lejlighed i Aarhus siden 2010. Derudover har vi sammen drevet livsstilsbloggen sidseloglasse.com siden 2009. Sidsel har en kandidatgrad i Oplevelsesøkonomi og arbejder som Digital Producer hos HELE VEJEN, mens Lasse har en kandidatgrad i Medievidenskab og arbejder med PR og marketing hos Minimum. Aarhus er og bliver vores yndlingsby, men vi har hver især også boet i blandt andet Sydney, København og San Diego i løbet af de sidste seks år. Vi elsker at udforske Aarhus og gøre brug af byens mange tilbud og muligheder, som der bliver flere og flere af i takt med den voksende popularitet, den jyske hovedstad har oplevet de seneste par år.