4/6/2018

NY I BYEN: MINE FAVORIT SALATERSTEDER I AARHUS

Skrevet af:
Mette Høgh

Hello there

I dag skal det handle om mine yndlings spiste steder i Aarhus, eller rettere sagt, yndlings steder, jeg elsker at spise salat. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg ofte spiser frokost eller aftensmad i byen, med venner og veninder, derfor har jeg efterhånden erfaret, hvor jeg får den bedste salat, og også til pengene. Det tager altid super lang tid, som ny i byen, at finde frem til de små perler i byen, derfor vil jeg remse mine yndlings steder op for jer, så i måske kan få gavn af dem

FFOOD 

Ffood er det sted jeg altid spiser, hvis ikke jeg ved hvor jeg skal spise. Jeg tager det ofte take away, da der næsten altid er fyldt i cafeen. Det er en meget lille cafe, med kun plads til omkring 6 personer. Men hvis man får en plads, er det virkelig hyggeligt. Man kan både få sandwiches, salater og smoothiebowls hos dem. Jeg får ofte sandwich eller salater. Min yndlings sandwich er klar nr. 2 (Half and half) som er med kylling og avocado. Den er så lækker!! De laver deres egen mayo, som smager fantastisk! Når jeg får salater, vælger jeg mix selv, så kan man helt selv vælge, hvad der skal i, og hvor meget! Jeg er fan! Side info, så laver de de bedste juices og smoothies i byen (hvis i spørger mig)! Deres spiser er også helt fine, det er et budget alle kan være med på.

Priser:

Sandwich : 50DKK

Salat: 55DKK

Juice/smoothie: 40/50DKK

- Vesterbro Torv 8, 8000 Aarhus C - 

Cafe glad

Hos cafe glad, kan man få alt fra havregrød, sandwiches til lækre salater, og lækre smoothies. Cafeen ligger tæt på rådhusparken, hvor det er super hyggeligt at tage sin mad med hen. Jeg er helt vild med deres salat med laks, og deres lemonade! De har den lækreste urtedressing, som jeg virkelig elsker! Når man sidder i cafeen og spiser, kan man sidde helt i vinduet, og holde øje med trafikken. Jeg er typen, der kan sidde i timevis og holde øje med folk, der går forbi, det får jeg simpelthen så meget inspiration af. Deres priser er lidt højere end Ffood, men det er også utrolig lækkert!

Priser:

Salater: 65-85DKK

Sandwiches: 65DKK

Juice/smoothies: 55DKK

- Frederiks Allé 127 -

Guld og rødder

Guld og rødder er en af de nyere, på listen over mine favoritter, men jeg har flittigt besøgt dem, det seneste halve år. Det er super lækkert, og egentlig meget enkelt også. De har 3 salater at vælge imellem, og 3 dressinger, og selvfølgelig noget man kan tilkøbe. Jeg plejer at blande deres ''rødbeden'' med ''grønkålen'' og humus som dressing, det er super lækkert! Deres salater mætter utrolig godt, så de egner sig rigtig godt til aftensmad!

Priser: 

Salater: 55-65DKK

- Mejlgade 48, 8000 Aarhus C - 

Cafe Fika

Sidst men bestemt ikke nederst på listen, kommer cafe Fika. Fika er en økologisk cafe, hvilket jeg normalt slet ikke går op i, men deres mad er simpelthen så lækkert, derfor vil jeg også gerne betale lidt ekstra. De laver de lækreste salater, hvor man selv kan vælge, hvad man vil have i, og det lækreste er, at de hele tiden skifter deres udvalg ud, så man aldrig får den samme salat. Udover deres salater, vil jeg lige kort nævne, at de ifølge mig, har byens bedste smoothiebowl! Den smager himmelsk, og den fåes både som almindelig og som greenie.

Cafeen befinder sig i Jærgergårdsgade, som er den hyggeliste lille gade, med en hav af forskellige cafeer, små butikker og en helt masse mennesker. Hvis man er heldig at få et bord udenfor, kan man sagtens bruge flere timer, mens man byder sin mad og drikke. Just so you know ;)

Priser

Salat : 85DKK

- Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus -

Jeg håber i kunne bruge dette indlæg, om i så er ny tilflyttere, eller blot er på udgik efter nye spisesteder.

Må i have en dejlig dag

Mette Høgh

Jeg hedder Mette Høgh, er 20 år gammel, og er født og opvokset i en lille by, lidt udenfor Aarhus. 

For mig er Aarhus den mest charmerende by, der har så meget mere at byde på, end hvad folk går og tror. I sommers blev jeg student, på Aarhus Business collage. Nu arbejder jeg fuldtid med mine sociale medier. Jeg forsøger så vildt muligt at inddrage Aarhus i min blog Mettehogh.dk, og Instagram (Mettehogh) så meget som muligt 

Selvom jeg har boet lidt uden for Aarhus hele mit liv, bliver der ved med at dukke nye sider op af byen, jeg aldrig før har set. Det, jeg elsker mest ved byen, er, at der er så mange små spots, skønne gader, og hyggelige cafeer, man bliver ved med at opdage, selv efter så mange år.