4/7/2017

STAYCATION COPENHAGEN - Del 2

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Så blev det som lovet tid til del 2 af min mini guide til en uges ferie i København. Hvis du missede del 1 og dermed tips til ugens 2 første dage, så kan du finde den hér. Ellers så fortsætter jeg bare hvor jeg slap...

Onsdag

Start morgenen med at cykle ud til la Bachina, hop i vandet fra badebroen og spis dig efterfølgende en croissant eller deres gode Bread Pudding serveret med en god kop kaffe. Der er alvorligtalt intet som en svømmetur i havet; tang, kulde - F*** it. Datoen siger det er sommer, uanset vejret :) I kan se stemningsbilleder fra pletten, fra mit besøg i vinters.

Du skal ikke spise for meget, hellere for lidt, særligt hvis du har tendens til at blive dårlig i tivoli-lignende forlystelser. Fordi hvad er en ferie uden at man "strækker sjælen", som man aldrig har strukket den før (på dansk jord)? Det gør man nemmest ved at Bungy Jumpe, selvfølgelig med udsigt over hele vores fine by. Og hoppet... det foregår fra en kran - 69 meter over vandet. Du glemmer det aldrig! Det er en helt fantastisk følelse. Jeg kan virkelig anbefale det og de er top professionelle derude! Hvis ikke det vil gøre din Staycation uforglemmelig, så ved jeg virkelig ikke hvad der vil (husk at booke i god tid)

Oven på denne eskapade og garanteret høj på adrenalin vil jeg anbefale at cykle ind på staden og snuppe en solid frokost på det yderst afslappede Grøntsagen. Stemningen er top hyggelig, maden ærlig, hjemmelavet og altid super smagfuld. Man betaler for vægten af maden og husk kontanter ;)

Tag nu stien op af trappen bag Nemoland og følg den hele vejen til Dyssebroen. Sæt dig enten på den store tømmerflåde ved børnehaven eller nup en plads på bænken på selve broen (husk drikkevarer). Jeg bliver altid så fascineret af den kreativitet jeg møder på Christiania - farverne, arkitekturen, det skæve. En af mine favoritbygninger er huset der er bygget næsten udelukkende af vinduer. Der er en perfekt udsigt til det fra tømmerflåden. Husk at om søndagen er der gratis sommerkoncerter på Nemoland - de starter kl. 18. (Se programmet her).

På vejen hjem, cykel da inden om District Tokin, hvor man føler sig henkastet til Vietnam og hvor den dyreste "sandwich" koster 62 kr. Eller tag forbi Gasoline Grill og få en af verdens bedste burgere serveret (hvis de da ikke har udsolgt - TIP: der er nu åbnet en Gasoline Grill 2 i indre by).

Torsdag

Hvis vejret har været dårligt hele ugen og hverken Botanisk Have, Trope Zoo eller Palmehaven på Glyptoteket kan få "sommerviben" frem, så har jeg et lille bitte tip, som med garanti kan snyde både krop og sind til at tro, at du befinder dig på Bali eller et andet eksotisk sted. Men det kræver, at du som minimum finder 1.550 kr. på kistebunden! MEN så får du udover en overnatning på et afsindigt lækkert dobbeltværelse også adgang til en helt vanvittig indendørs pool og med et frodigt lounge område, sauna og den hyggeligst rooftop bar, som er ideel, hvis solen alligevel skulle stikke frem. Hotellet hedder Manon les suites og situeret i centrum af København.

Om du vælger at tage en overnatning her eller måske bare tænker at Helgolands badeanstalt eller Sjællandsgade Badet på Nørrebro kan gøre det for dig - så er de alle en fin og anderledes Københavner oplevelse!

Torsdag eftermiddag kan ellers spenderes i landbyhøjskolens fantastiske have, hvor der i den ene ende befinder sig Væksthuscaféen, der serverer drikke til SU-venlige priser.

Inden du vender næsen hjem ad, smut da forbi Balderdash Ice Cream-Soda bar og få dig en super lækker "Sprut-is"! De er SÅ lækre og de serveres kun i tidsrummet torsdag til lørdag kl. 14-19, i sommerperioden.

Hvis vejret er til det, præstér da turistklassikeren og lej en svane på Søen - det overraskende hyggeligt at se byen midt fra Søen - specielt hvis man har husket lidt proviant ;)

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"