26/7/2017

Staycation Copenhagen Del 3

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Så blev det tid til tredje og sidste del af min mini guide til en uges staycation i København. Hvis du missede mine tips til ugens fem første dage, så kan du finde dem her og her

Fredag

Det kan faktisk været ret hyggeligt at være super turist i egen by. Så udover at aflægge byens mange attraktioner et besøg, så vil jeg også anbefale den ekstremt turistede destination; Tivoli som jo faktisk er ret hyggelig. Fredag er Fredagsrock.

Tip: Restaurant Gemyse i Tivoli er et besøg værd - lækker mad i idylliske omgivelser.

Fredag er officielt ugens "ballade dag" - det ved vi alle...

Barhop er en yndet disciplin for mange Københavnere - vi har så mange gode muligheder at vi slet ikke kan begrænse os.  Barhop i Kødbyen er selvsagt, fordi her er der blot få meter mellem vandhullerne. Starter man på Nørrebro ved Ravnsborggade (afhængig af hvor tørstig man er) så kan denne rute anbefales: Gavlen, Kind of Blue, Bevar's, Rødder & Vin, Props Coffee, Harbo Bar, Den sorte Firkant, Gilt, Tjili Pop, Kølsters 12 haner, Brus og slut evt. af på Gavlen igen ;)

Aperol Spritzers i baggården på Café Bopa // Kolde Øl på Brus i deres hyggelige gade som de deler med BÆST og Empire Bio.

Lørdag

De fleste Københavnere kender Dragør - den gule charmerende by på Amager, som helst ikke vil identificeres "som værende Amager". Dragør er da virkelig også et besøg værd, hvis man savner lidt feriebystemning. Og med titlen som en af Danmarks bedst bevarede landsbymiljøer, har Dragør da også lidt at byde på, kun 12 små kilometer væk fra Københavns Centrum. Havneområdet er lutter idyl og nærmest ikonisk med de små brostensbelagte gader der snor sig og udgør en veritabel labyrint.

Ikke langt fra Dragør havn, kan man på picnic caféen Havblik , udover virkelig lækker mad baseret på økologiske og lokale råvarer, nyde en helt fantastisk udsigt over Øresund, fra en af deres liggestole/hængekøjer. Og så skulle deres cocktails heller ikke være at kimse af ;) (Picnickurven skal bestilles i forvejen - men de har også andet mad).

Har man lidt ekstra energi er Kongelundsskoven en lille gåtur værd og ligeledes Amager Strandpark.

Cykeltur i København. Ikke dårligt med "chauffør".
Udsigten skal opleves. Hønsesalaten skulle eftersigende være eminent.

Søndag

Mæt på ugens oplevelser er søndagen velspenderet på sommerens mange udendørs loppemarkeder. Udstyret med en kaffe kan en dag rundt på byens loppemarkeder let blive brugt.

Aftenen kan med fordel bruges i Gloria Biograf, som viser film fra hele verden. Det er bestemt ikke den slags film som går i Palads, men film der kan noget andet og altid bevæger publikum. Personligt er jeg aldrig gået fra Gloria uden at have fået stof til eftertanke.

Poké Bowl & Rosé hos California Kitchen // Sprøde vafler med den lækreste Vaniljecreme på La Esquina

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"