25/6/2017

STAYCATION COPENHAGEN - Del 1

Skrevet af:
Copenhagenwilderness

Nogle har allerede sommerferie og andre, inklusiv mig selv, har stadig ferien til gode. Normalt plejer jeg selv at skulle ud og rejse, men i år bliver vi hjemme i København og nyder vores by. Vi har nemlig prioriteret at investere feriekronerne i istandsættelse af vores lejlighed - voksent og slet ikke så kedeligt som det lyder 😄.

For at blive hjemme er slet ensbetydende med en kedelig ferie. Derfor har jeg sammensat en lille guide i 3 dele til en oplevelsesrig uge i København, uanset om du er alene, på ferie med kæresten eller veninden. Den er lige dele gratis og lige dele "frem med dankortet". København har en masse at byde på, men det gælder om bevidst at gøre noget andet i ferien, så byen opleves på en ny måde.

Det kræver en lille smule forberedelse at få guiden til at gå op. Derfor anbefaler jeg at man ugen inden UGEN, foretager alle reservationer.

Mandag

Start ferien med morgenmad på Nørrebro'ske Café Baryl - en økologisk & veganer venlig perle, som serverer virkelig pæn og ren mad til prisen.

TIP: Bestil deres fantastiske Avocado mad og Chiagrød + 1 kaffe = 100 kr.

Efter morgenmaden cykel da indenom Assistens Kirkegården og hils på H.C. Andersen og Søren Kirkegaard - køb evt. en to-go kaffe med fra Baryl (20 kr.).

Du har ferie, så er alkohol før kl. 12:00 fuldstændig acceptabelt. Kanalrundfarten har de fleste københavnere været på og jeg tippede da også fornyligt til en række andre hav-oplevelser i København i indlægget "Maritime KBH - lær din by at kende fra havet". Men nu har København fået en hav-oplevelse, som netop inkluderer Rosé med en sejltur på 75 min; med Hey Captain. Et glas nogenlunde anstændigt Rosé i København koster omkring 65 kr. Så 200 kr. for en sejltur inkl. rosé og guide i en 12 personernes båd er acceptabelt. Man skal jo flotte sig lidt når man er på Staycation.

Efter sejlturen gå da en tur langs med Havnepromenaden op til Knippelsbro - her finder du en lille afstikker til 20 kr. nemlig KulturtårnetDe fleste som har passeret Knippelsbro på cykel i blæsevejr, har med garanti tænkt tanken, at det kunne være rart med et pitstop i en af de ir-grønne brotårne eller tænkt at den 360 graders udsigt fra toppen må være helt eminent. Nu kan nysgerrigheden stilles, da det ene Brotårn i tidsrummet kl. 12-22 byder på kulturoplevelser i mange genrer.

Ved Knippelsbro skal du nu overveje om dagens tur i havet, skal ske fra Havnebadet Islandsbrygge eller fra Ofelia Plads, som i den grad har fået en overhaling. Min favorit er Ofelia Plads; her kan du hoppe i vandet fra kyssetrappen, købe snacks og drikkevarer i boderne - og høre koncerter/se teater hele sommeren. I kan se det fulde program her.

Efter et par timer i solen - hjem i bad og sæt da stævnemøde i Pumpehusets Byhave. Denne grønne oase byder på kolde drinks og gratis koncerter hele sommeren i virkelige hyggelige urbane haveomgivelser.

Tirsdag

Hvis du endte aftenen i Byhaven, så er en kalorieholdig morgenmad på Mikkellers nye Hyggestund et must. Her serveres amerikanske morgenmads delikatesser, som var man i USA; lækre donuts og bagels. Og vafler - så fantastiske vafler med den helt rigtige konsistens!

Godt tanket op på kalorier går turen nu mod Glyptoteket - her er der nemlig gratis adgang om tirsdagen. Hvis man ikke er til kunst, så kan den skønne Vinterhave anbefales, der ligesom Palmehuset i Botanisk have også giver oplevelsen af at befinde sig på en trope ø - helt gratis :)

En sen let frokost på HAFNIA BAR, bør helt klart skubbes ind i programmet. En Bowl No.4 til 95 kr. er en fryd for maven/øjet og sammen med en lækker kokos vand - skal du af med 135 kr. Området omkring Store Regnegade er super hyggeligt - så her er god anledning til at kigge ind i de mange små specialbutikker.

Inden kl. 20 cykel da til Søndermarken og aflæg Cisternerne et besøg. Det koster 60 kr. at komme ned og se Hiroshi Sambuichi's forunderlige totalinstallation i Københavns gamle vandreservoir, der fungerede indtil 1933. De store rum med søjler, er en fantastisk og anderledes oplevelse, hvor dagslyset trænger ind, og planter gror i det særlige CO2-mættede klima. 

Tag nu cyklen og cykel mod Refshaleøen. Nyd solen fra liggestolene ved Copenhagen Street Food (som desværre synger på sidste sommersæson i de rå og kreative rammer) eller cykel et stykke længere ud til Mikkeller Baghaven, hvor der sommeren igennem hygges, drikkes og festes.

På torsdag kan I læse med på "Del 2", hvor der både er tip til noget vildt, noget mystisk og et par Rooftops, som er værd at besøge når vejret er til det :)

Copenhagenwilderness

Skønne København har i 13 år været ”min by”. De sidste 7 år har min adresse været et gammelt tørreloft på Nørrebro lige ved Dronning Louises Bro - et smørhul lige mellem det pæne indre by og det rå og kantede ydre Nørrebro.

København er en by som på alle måde opfordrer til at gå på opdagelse. Den er muligvis lille, men altid i rygende udvikling, samtidig med at ”klassikerne” består og giver byen mere sjæl end nogen anden by jeg nogensinde har frekventeret.

Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske og ved siden af ernærer jeg mig som boligblogger og freelance selverfaret boligstylist med en stor forkærlighed for genbrug, planter og dansk design - særligt med en stor forkærlighed for spektrummet: "de små, lokale, skæve og kreative"