25/6/2018

SUND FAST-FOOD GUIDE KBH

Skrevet af:
Amalie Carlé Fischer

Jeg skal de næste par måneder lave et samarbejd med hjemmesiden nyibyen.dk - og det andet indlæg i rækken bliver den her guide til sund fastfood i vores skønne hovedstad. Jeg er slet ikke en ægte Københavner, jeg har boet på Vesterbro i starten af mit liv, men rykkede hurtigt til Herlev hvor mine forældre købte hus. Jeg vil kalde min selv en Københavner nu, da jeg bor midt i byen og racer undt på min cykel i storbyens gader - og jeg elsker det! Jeg har altid færdes meget i Kbh - men var også ny i byen da jeg var yngre. 

Nu kender jeg de fleste gader fra Vesterbro til Nørrebro og har ret god stedsans omkring hvor man kan hænge ud, få den bedste kaffe, finde den flotteste Insta-café, den bedste fest eller spottet med de flotteste fyre, haha! 

Jeg har sammensat en række lækre caféer og restauranter med sund mad - for det har vi alle brug for engang i mellem! Der er forskellige prisklasser - og alt er lækkert! Det er snart sommer og kroppen skal jo helst spille (min skal i hvert fald) og så er sund fastfood vejen frem! Der skal jo være plads til fritter, rosé og store bøffer på grillen hele sommeren - meeen en salat i ny og næ skader ikke.

Jeg har sat mig for, at lave den ultimative sunde fast-food guide over København.

Hvis du er sulten lige nu, så læs løs!

God appétit!

1. 42RAW

42raw er min absolutte yndlings sunde spisested i København. Jeg kan anbefale alle deres retter! Min favorit er deres brunch, en jordbær smoothie og en caffe latte på mandel mælk. Deres sandwiches er vanvittig gode! Hvis du har gluten eller mælkeallergi er dette sted oplagt - alle deres retter indeholder nemlig hverken eller. Hvis du ikke har været der endnu, så er det bare med at tage et smut forbi!

Pilestræde 32, København K - hverdage fra 08-20, weekenden fra 09-18

2. SOCIAL

Hvis du er på udkig efter et hyggeligt sted med virkelig lækker mad + kaffe - så er Social noget for dig! De har lokation to steder - og vil sige at, den ved Dronning Louises Bro er min favorit. Deres kaffe kommer fra Copenhagen Coffee Lab, som seriøst laver noget af det bedste kaffe her i Kbh. De har fokus på sund, glutenfri mad - og alt på kortet er super lækkert. Den bedste anbefaling fra kortet er klar deres grøntsagsvaffel med laks - den skal prøves!

Sankt Gertruds Stræde 4, 1129 København K + Peblinge Dossering 4, kld. th, 2200 København N alle dage fra 09-18

3. PALÆO

Palæo er stenalder mad. Stenalder mad er mad, der tager udgangspunkt i teorien om, at vores fordøjelsessystem ikke har ændret sig i takt med industrialiseringen af vores madproduktion. De serverer derfor kun retter kød, æg og grøntsager. De har de lækreste juices og smoothies. Min favorit er retten Bolo som er grønsagsspaghetti med kødsovs og persillepesto. Mums!

Pilestræde 32, København K - hverdag fra 10-20, lørdag fra 10-19, søndag fra 11-17

4. CALIFORNIA KITCHEN

Jeg levede på CF hele sidste sommer! Deres restaurant eksploderede på Instagram, da deres mad er farverigt, sundt og tiltagende. Deres koncept er opbygget omkring bowls. Du kan selv sammensætte din bowl af mad eller købe en færdigmixet. Det er utrolig lækkert, og spisestedet har vanvittigt lækre råvarer. Det er som at være der selv! Jeg anbefaler alle, at tage et smut forbi - hvis I ikke allerede har været der ;) 

Nørrebrogade 12, København N - tirsdag-lørdag fra 12-20.30, søndag fra 12-17. 

5. SMAG

Smag har en god blanding af salater og sandwich. Alt er sammensat af den anbefalede mængde af fedt, kulhydrat og protein. Alle deres retter er meget velsmagende og delikate. Det er super til take-away.

Fælledvej 25, København N - alle dage fra 11-21

6. FREDCO'S DELI

Jeg er vild med Fredco's. De har nogle af de bedste sandwiches og salater i København. De kan vælge i mellem sandwiches, bland-selv-salater, supper og en masse andet. Det er virkelig lækkert - og deres lille hjørne på Grønnegade er altid fyldt om sommeren.

Vesterbrogade 43, København V - hverdag fra 10.30-20.30, lørdag fra 11-17

7. SOULS

Souls er som 42. RAW fuldstændig vegansk - og de har virkelig fat i noget. Det er opstartet af to australske fyrer, der ved alt, der er at vide om mad med smag, sjæl og fantastiske råvarer. Deres menukort er stort og der er noget for enhver smag. Det minder meget om 42raw - men er alligevel helt anderledes. Jeg er vild med spisestedet og al deres mad er fyldt med en masse smage - du mangler fx. slet ikke kødsmagen af en stor bøf, når du bestiller deres burger. Det er super lækkert!

Melchiors Pl. 3, København Ømandag-onsdag fra 10-21, torsdag-lørdag fra 10-21.30, søndag fra 09-20.30

8. WEDOFOOD

Jeg blev introduceret til Wedofood af min veninde Marina, som praktisk talt har levet af deres mad! Det er opbygget omkring bland-selv-salater, men har meget mere på menuen. Du kan både på morgenmad, nybagt brød, juice og smoothies. Det er virkelig god mad til en fornuftig pris.

Halmtorvet 21, København V - mandag-lørdag fra 10-21, søndag fra 12-20

God aften!

Amalie Carlé Fischer

Jeg hedder Amalie, er 23 år gammel og bosat i indre København. 

Jeg elsker alt, hvad byen har at tilbyde, derfor glæder jeg mig til at dele mine yndlingsspots med jer! 

Der er så mange gemte skatte og fantatiske oplevelser i vores hovedstad - så det er bare med at gribe muligheden. 

Vi har en storby der emmer af liv, med fantastisk kultur og fyldt med fantasi - alt fra litteratur til musik. 

Jeg glæder mig til at tage jer med på tur i mit København!