19/6/2018

TOP 5: JAGTEN PÅ DEN BEDSTE PIZZA I AARHUS

Skrevet af:
Linnéa Funk

Er I klar til smeltet mozzarella så mundvandet driver? Det er jeg, for jeg har samlet en lille guide til de bedste pizza-spots i Aarhus. Jeg har en klar italiensk præference, når det gælder pizzaer, så det bærer mine anbefalinger præg af. Priserne ligger i omegn af 90-130 kr. for en pizza, og mange af stederne har også take-away. I skal heller ikke snydes for en god tømmermænds-pizza, så hvis du læser indlægget til ende, vil du også finde ud af, hvor man kan få Aarhus’ (eller måske i virkeligheden nok verdens) bedste slice.

Grappa 

Grappa er efterhånden lidt af en Aarhus-klassiker, hvor der bliver serveret Italiensk mad fra frokost til aften. Det er placeret midt i cafégaden, åen, hvilket betyder at der er meget mennesketrafik – med andre ord, er det her, man bliver set (så hvis man ude for at score, kan man snildt sidde der og helt tilfældigt se lidt lækker ud). Om aftenen er der lækre cocktails og god vin, men lad os hellere komme til det, vi egentlig skal snakke om, pizza. Pizzaerne er klart det bedste på Grappas menukort, så de er et besøg værd.

Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C

Oles Gård

På Oles Gård serverer de hipster-pizza. Jeg tror bestemt ikke selv, at de kalder det hipster-pizza, men det gør min kæreste, så nu kalder jeg det også det. Med andre ord er det blot en anderledes og lidt rustik oplevelse, fordi fyldet først kommer på den sprøde bund efter bagningen i stenovnen. Jeg må heller ikke glemme at nævne, at alt kødet kommer fra Oles egen gård lidt uden for byen. Det er også værd at nævne, at man hver onsdag kan komme til pizza-buffet, hvor der er fri mad + et glas bobler til 150 kr. Jeg synes, at det er det fedeste lokale koncept! 

Studsgade 20, 8000 Aarhus C

Casa Mia

Casa Mia er endnu en Aarhus-klassiker med beliggenhed på Trøjborg. Det er nok det pizzeria, jeg har besøgt flest gange, for de kan altså noget med dej og ost, der gør mig lidt glad indeni.

Restauranten er meget casual og man skal ikke forvente den helt store service, men det har nu alligevel sin charme. Selvom det her indlæg er en pizza-guide, gør det ikke noget, hvis jeg også lige anbefaler deres pastaretter også, vel?

Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus

 

Gorms Pizza

Selvom Gorms Pizza kun har været åbent et par måneder i Aarhus, har jeg allerede besøgt dem 4 gange (ja… I har jo nok regnet ud på nuværende tidspunkt, at jeg spiser meget pizza). Pizzaerne på Gorms har ofte et nordisk islæt, hvor det for eksempel ikke er mærkeligt at støde på grønkål.

Derudover er der ret hyggeligt på Gorms med store velour sofaer og dæmpet belysning. Et lille tip er at ringe og bestille bord i forvejen, for de har ofte travlt. 

Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

 

 PIZZA by WH

Min sidste anbefaling på top 5, har en lidt speciel beliggenhed, for det ligger nemlig i Tivoli Friheden. Men hvis du alligevel er til en Fed fredags koncert og bliver lidt lækkersulten, er PIZZA by WH et besøg værd. WH står for Wassim Hallal, som er stjernekok og ejer af Frederikshøj, der er en af Danmarks mest anerkendte gourmet-restauranter. Det bærer pizzaerne også præg af, for der er leget med ingredienserne – på den rigtig gode måde. 

Skovbynet 5, 8000 Aarhus C

Andre gode kandidater 

Delizioso

Silkeborgvej 234, 8230 Åbyhøj

Café Opera

Banegårdspladsen 9, 8000 Aarhus C

 

Ali baba

Og nu er vi så nået til det sidste og nok det vigtigste tip, for vi er nået til tømmermænds- kategorien, og her er der en sikker vinder i Ali Baba. Her er der altså ikke noget, der hedder en tynd Italiensk bund, for her handler det om virkelig at give sig hen til de uanede mængder af smeltet ost og hjemmelavet dressing. Hvis du efter alt denne snak, er gået hen og blevet lidt pizza- mættet, laver de også Aarhus’ nok mest kendte kebab.

Vestergade 6B, 8000 Aarhus C

 

Bon Appétit 

-L

Linnéa Funk

Hej :) jeg hedder Linnéa Funk, og jeg har boet i smilets by i alle mine 28 år. 

Nærmere bestemt bor jeg på Frederiksbjerg og er vokset op i Højbjerg lidt udenfor byen. Til dagligt arbejder jeg som fuldtids Instagrammer og blogger, og så læser jeg en kandidat i Analytisk Journalistik på AU. Jeg har en stærk tilknytning til min hjemby, Aarhus, og jeg bruger byens mange muligheder til næsten alt, hvad jeg foretager mig. Derfor kender jeg de gode hemmeligheder og små overraskelser, som jeg glæder mig meget til at dele med jer.